Analyse Vijf zomertransfers die nu al hun stempel hebben gedrukt bij hun nieuwe club
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Deli, Berahino, ... 5 zomer transfers die hun stempel in de JPL nu al hebben gedrukt

Vijf zomertransfers die nu al hun stempel hebben gedrukt bij hun nieuwe club
Foto: © photonews

Er is een einde gekomen aan twee maanden in- en uitgaande transfers in de Belgische competitie. Enkele spelers zitten al van juli bij hun nieuwe club en lieten al aardige dingen zien tijdens de beginfase van de Jupiler Pro League. Wij pikten er vijf uit.

1. Simon Deli

Bij Club Brugge zijn er meerdere mogelijkheden in dit lijstje (Tau, Okereke of Mignolet), maar Simon Deli springt er misschien wel het hardst bovenuit en we nemen maar een speler per club. Blauw-zwart heeft het minste aantal tegendoelpunten geïncasseerd en daar heeft de Ivoriaan een belangrijk aandeel in.

Het is bovendien opvallend dat Deli, toch erg kopbalsterk, voor zijn komst bij Club Brugge slechts vijf goals had gemaakt in 160 matchen. Nu zit hij aan twee treffers in acht wedstrijden, waarvan een erg belangrijke in de Champions League-voorrondes.

2. Saido Berahino

Dit was ongetwijfeld de zomer waarin tal van grote namen naar de JPL trokken. Essevee maakte deel uit van de trend door Saido Berahino naar de Gaverbeek te halen. De nog steeds maar 26-jarige aanvaller speelde in het verleden 133 matchen in de Premier League en trof daarin 23 keer raak.

Er werd getwijfeld aan zijn fysieke paraatheid, maar de kwieke winger zit al aan drie doelpunten. Hij stond vier keer 90 minuten tussen de lijnen en in die matchen pakten Berahino en co 10 op 12.

3. Laurent Depoitre

Gent wist wat het in huis haalde met Laurent Depoitre. Zijn transfer was dus geen al te groot risico, ook al had hij al een jaar niet meer gescoord. Bij de Buffalo's pikte hij de draad gewoon op -5 goals in 7 matchen. Bovendien kan hij het op het veld bijzonder goed vinden met goudhaantje Jonathan David.

4. Yannick Thoelen

Weinig mensen hadden KV Mechelen na zes speeldagen in de bovenste regionen van het klassement verwacht. De Maneblussers teren grotendeels op de kern die de promotie afdwong, maar moesten wel doelman Verrips vervangen.

Malinwa haalde Yannick Thoelen, die ondanks zijn 29 lentes nog niet veel wedstrijden in de hoogste Belgische voetbalklasse op zijn teller had staan. Nu bewijst de ex-doelman van Gent en Lommel waarom hij wel titularis kan zijn in de Jupiler Pro League.

5. Vincent Kompany

Een geval apart. Anderlecht sprokkelde nog niet veel punten -twee met Kompany op het veld- maar je kan niet zeggen dat de speler/trainer zijn stempel nog niet gedrukt heeft bij paars-wit. Hij durft jongeren in de ploeg brengen en het spel is frivool. Zijn filosofie wordt gretig nageleefd door zijn spelers, al zijn er hier en daar nog wel wat werkpunten

Eervolle vermeldingen

Naast de vijf in dit lijstje zijn er nog enkelen die een sterk seizoensbegin kenden bij hun nieuwe werkgever. Zo denken we aan Palaversa (KV Oostende), Amallah (Standard) en A. De Sart (Antwerp).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties