Interview Exclusief: Kevin Debaty komt terug op zijn vertrek bij Waasland-Beveren

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 4 reacties
Exclusief: Kevin Debaty komt terug op zijn vertrek bij Waasland-Beveren
Foto: © photonews

Kevin Debaty mag als transfervrije speler op zoek naar een nieuwe club, want in het slotweekend van de transfermercato werd zijn contract bij Waasland-Beveren ontbonden.

Na de titel in 1B bij Antwerp kwam hij vorige zomer naar Waasland-Beveren. Een jaar later moet Kevin Débaty de Freethiel echter alweer verlaten: "Ik heb de club verlaten omdat er een verschil in mening was met wat er voorzien was", aldus de goalie.

"De club had me beloofd dat ik mijn kansen zou krijgen, maar ik was niet de eerste keuze van Adnan Custovic. Na dienst ontslag werden de kaarten anders geschud en even lag er zelfs een contractverlenging op tafel."

"Ik heb overlegd met de nieuwe coach, hij kent me goed en wilde me mijn kans geven. Toen koos de club er echter voor om Nordin Jackers te huren van Genk. Vier goalies voor één titularisplaats? Die oorlog met vier wilde ik vermijden."

"Ik was ook teleurgesteld door de beloftes van de club, maar soms is het voetbal nu eenmaal gewoon ondankbaar", beseft de doelman. "Ik had kunnen blijven, maar nu ben ik vrij om te doen wat ik wil en ik wil een leuke uitdaging vinden. Aan de top spelen lijkt me het leukste, maar ik sluit ook de deur voor Eerste Amateurklasse niet bijvoorbeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties