Hoe zit het nu met Marc Wilmots en Iran? Het verhaal achter de 'wanbetalingen' uit de doeken gedaan

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 3 reacties
Hoe zit het nu met Marc Wilmots en Iran? Het verhaal achter de 'wanbetalingen' uit de doeken gedaan
Foto: © photonews

Iran speelt op donderdag 14 november een bijzonder belangrijk duel in en tegen Irak met oog op mogelijke kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar. Rest de vraag: zal dat met Marc Wilmots op de bank zijn? Een woordje uitleg.

Marc Wilmots is met Iran zeker niet slecht aan zijn avontuur begonnen. In mei werd hij bondscoach van het land, ondertussen staan er 3 zeges, 1 gelijkspel en een 1 nederlaag op zijn bilan. Met 6 op 9 doet het land nog volop mee voor de volgende ronde in de WK-kwalificatie.

Maar eerder deze week kwamen onheilspellende berichten binnen dat er geldproblemen bij de Iraanse voetbalbond zouden zijn, waardoor Marc Wilmots niet op tijd werd betaald en vragende partij zou zijn om zijn contract te laten ontbinden. 

Twee ontbrekende betalingen

Maar: de Iraanse voetbalbond wil de ex-bondscoach van de Rode Duivels niet zomaar laten gaan. We contacteerden enkele bronnen in Iran en allen zijn ze formeel: Iran wil Wilmots houden en heeft hem hoog zitten.

De geldproblemen zijn te wijten aan externe factoren, zo blijkt. Door sancties van de USA aan Iran kunnen bepaalde transacties naar buitenlandse banken niet worden vervolledigd, waardoor Wilmots effectief zijn laatste twee lonen niet zou gekregen hebben.

Zaterdag gesprekken

Om het duel in en tegen Irak voor te bereiden zal Das Kampfschwein zaterdag in Iran aankomen, waarna gesprekken zullen volgen met de Iraanse voetbalbond om het probleem uit te klaren en de betalingsproblemen op te lossen én in de toekomst te omzeilen - al zou het ook kunnen dat de gesprekken worden gehouden in Turkije. 

De Franse keeperstrainer Laurent Spinozi vertrok vorige maand al bij Iran, maar ook hem willen ze graag aan boord houden. Ze gaan er in Iran sowieso van uit dat Wilmots op de bank zal zitten donderdag in en tegen Irak. Misschien dat wat thee en Mersu - een kruidenkoekje dat in de rijke geschiedenis van Mesopotamië onder meer werd gebruikt om te offeren aan de Goden - de gesprekken vlotter kunnen doen verlopen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties