Top&Flop LZ7, Fort Ghelamco, Gouden Wissels, Anderlecht, de degradatiestrijd en de arbitrage ...

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
LZ7, Fort Ghelamco, Gouden Wissels, Anderlecht, de degradatiestrijd en de arbitrage ...

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

LZ7

Elke week is het wel uitkijken naar een mogelijke nieuwe frats van Didier Lamkel Zé. Die belichaamt veel van het type 'gek of geniaal'.

Maar: hij is wel steevast van waarde voor Antwerp en heeft zo al meermaals voor het verschil gezorgd. Het was dit weekend niet anders.

Fort Ghelamco

KAA Gent blijft in eigen huis de wetten dicteren en ook Zulte Waregem had daar geen verhaal tegen. Van minuut 1 waren de Buffalo's baas.

Met Bezus en Odjidja in een leidende rol draaide de hele ploeg als nooit tevoren. Toch een ploeg om rekening mee te houden, Club Brugge?

Gouden wissels

In KV Mechelen - KV Kortrijk deden invallers De Camargo en Ezekiel het beiden voor hun team in een verder matige pot voetbal.

En ook Eupen-coach San José zorgde voor een gouden wissel, waardoor Embalo voor drie heel belangrijke punten zorgde.

FLOP

Degradatiestrijd

Waasland-Beveren bakte er tegen Antwerp bijzonder weinig van. Het lag van minuut 1 onder en kon ook offensief heel weinig laten zien. Dat is een potentieel probleem naar de degradatiestrijd toe.

Dan speelt Cercle Brugge momenteel veel zwieriger en beter voetbal, maar daar hebben ze dan weer het probleem dat ze met al die overmacht weinig doen. Zowel tegen Standard als Genk hadden ze meer verdiend dan ze kregen, maar dan weet je ook dat het moeilijk wordt.

De brilscore van Anderlecht

Doelman Van Crombrugge hield al heel vaak de nul dit seizoen en ook tegen Charleroi wist hij een clean sheet bij te schrijven. Jammer genoeg voor paars-wit was het ook al de zesde keer dat het een wedstrijd op 0-0 zag eindigen.

Offensief maken de hoofdstedelingen dit seizoen nog steeds heel weinig klaar. 21 goals in 18 wedstrijden, amper vijf ploegen doen nog slechter in de Jupiler Pro League.

Er zijn zo'n wedstrijden ...

Waar geen bal in te zien is. KV Mechelen en Kortrijk hadden twee goede minuten met evenveel doelpunten in hun wedstrijd, Eupen - Oostende leek ook al nergens naar.

En er waren nog andere miskleunen. Zo had ook de arbitrage het opnieuw moeilijk. Balanta zag een doelpunt afgekeurd worden om onduidelijke redenen, of Yaremchuk bij een van zijn afgekeurde goals echt buitenspel stond weten we ook nog steeds niet echt helemaal zeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties