6 spitsen die Cercle Brugge of Waasland-Beveren in de laatste rechte lijn uit de nood kunnen helpen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
6 spitsen die Cercle Brugge of Waasland-Beveren in de laatste rechte lijn uit de nood kunnen helpen

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit de dat de degradatiestrijd een duel tussen Waasland-Beveren en Cercle Brugge zal worden. Beide ploegen hebben geen spits in de rangen die makkelijk scoort, dus daar liggen wellicht hun prioriteiten tijdens de komende wintermercato.

Nu is het natuurlijk niet eenvoudig om zomaar ergens een gereputeerde doelpuntenmaker te gaan halen, dus zochten we naar spitsen die hun strepen al verdiend hebben in ons land. KV Oostende deed het bijvoorbeeld door Joseph Akpala terug te halen en dat leverde meteen een overwinning tegen Anderlecht en wat ademruimte in het klassement op.

Eigen verleden

Het toeval wil dat zowel Waasland-Beveren als Cercle Brugge in het verleden over een goalgetter beschikte die nu amper aan spelen toekomt bij een andere eersteklasser: Jelle Vossen bij Club Brugge en Isaac Thelin bij Anderlecht.

De Zweed maakte in het seizoen 2017/18 het mooie weer bij de Waaslanders en verzamelde bij RSCA nog maar 237 speelminuten dit seizoen. Een nieuwe uitleenbeurt zou een godsgeschenk zijn voor W-B, maar Anderlecht wil hem liever definitief van de hand doen. En moest er gepraat worden over huren, wat dan met het loon van Thelin?

Isaac Kiese Thelin - Jelle Van Damme

Jelle Vossen, door Genk van 2009 tot 2010 uitgeleend aan Cercle, speelde nog maar 77 minuten bij Club Brugge. Bovendien zou een overstap naar de stadsrivaal gevoelig liggen, maar het kan wel. Kijk maar naar doelman Guillaume Hubert.

Een andere piste die beide clubs kunnen bewandelen is Leonardo Rocha. De Braziliaan had met zijn 19 doelpunten een levensgroot aandeel in het behoud van Lommel in 1B. NU zit hij op de tribune te verkommeren bij KAS Eupen. Hij viel vijf keer in en startte een keer in de basis.

Andere opties:

- Mamadou Sylla (op een dood spoor bij Gent en in 2016/17 11 goals voor Eupen)
- Stephen Odey (Genk-spits met nood aan ervaring in onze competitie)
- Taiwo Awoniyi (na een mislukte passage bij Gent vorig jaar met succes uitgeleend aan Moeskroen na Nieuwjaar en goed voor 7 goals in de laatste 9 competitiematchen).

Awoniyi Taiwo Micheal
© photonews
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties