Peter Maes rekent op ervaren spelers om het behoud te verzekeren: "Zij die het de voorbije wedstrijden ook hebben gedaan"

Seppe Frans
| 1 reacties
Peter Maes rekent op ervaren spelers om het behoud te verzekeren: "Zij die het de voorbije wedstrijden ook hebben gedaan"
Foto: © photonews

Het is nagelbijten voor Sint-Truiden. Ze stonden mee onderaan de rangschikking, maar onder Peter Maes verliep het allemaal weer wat vlotter. Toch blijft de zekerheid van het behoud nog uit, ze zijn nochtans maar enkele punten verwijderd.

Ze staan heel dicht, maar de langverwachte redding blijft voorlopig dus uit voor de Kanaries. Vrijdagavond wacht hen een nieuwe kans op Mambourg: “We moeten die laatste punten pakken om zeker te zijn, maar het begint stilaan een mentaal spelletje te worden”, vertelt Peter Maes aan HBvL.

Neemt de spanning toe op Stayen? Volgens de trainer verschijnt er steeds meer irritatie op training, dus moest de technische staf met een alternatief komen: “Deze week hebben we vooral tijd gestoken in individuele gesprekken met de spelers om de situatie te ventileren.”

Ondanks het gevaar liet Maes heel wat jonge jongens debuteren. Zo mochten ook Steunckers en Van Dessel zich bewijzen tijdens een invalbeurt tegen KAS Eupen, maar een basisplaats in de komende weken lijkt bijna onmogelijk voor de jongelingen.

Peter Maes wil proberen om met de ervaren spelers de klus zo snel mogelijk te klaren: “Ik reken nu op de ervaring binnen onze ploeg. De jongeren nu voor de leeuwen gooien zou echt geen cadeau zijn. Ik wil ze stelselmatig brengen. We proberen het te doen met de jongens die dat de voorbije wedstrijden ook hebben gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties