Nainggolan kent zijn straf voor overdreven snelheid en glaasje te veel (en ze is niet mals)

Nainggolan kent zijn straf voor overdreven snelheid en glaasje te veel (en ze is niet mals)
Foto: © photonews

Radja Nainggolan kent zijn straf nadat hij eind augustus gepakt werd door de politie. Hij scheurde over de Antwerpse Scheldekaaien tegen 106 km/u en had ook te veel gedronken. De politierechtbank heeft de Antwerp-middenvelder nu veroordeeld tot zeven maanden rijverbod, waarvan 4 effectief.

Tevens moet hij 3.200 euro boete betalen. De politie hield hem afgelopen zomer tegen nadat hij een wagen had ingehaald over een doorlopende witte lijn aan overdreven snelheid. Hij ging ook licht over de drempel van te veel gedronken. De procureur had een jaar rijverbod gevorderd. 

Zijn advocaat had de precies gemeten snelheid in twijfel getrokken. “In het proces-verbaal zwaait de politie met snelheden tot 120 km/u. Mijn cliënt geeft toe dat hij iets te snel gereden heeft, maar nooit aan die snelheden. De rechter heeft nu geoordeeld dat er inderdaad geen enkele zekerheid bestaat over de precieze snelheid en houdt het in het vonnis op een onaangepaste snelheid”, zegt meester Omar Souidi bij Belga

“Gezien de fors hogere strafeis ben ik uiteraard tevreden met de uitspraak gezien de rechtbank ons volgt dat de stelling van de politie omtrent de gereden snelheid niet kan worden bijgetreden. Voor de feiten die Radja bekent, werd een constructieve straf opgelegd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties