Dé verrassing van Mark van Bommel in de basis bij Antwerp: "Velen hadden me hier niet verwacht, ikzelf misschien ook niet"

Dé verrassing van Mark van Bommel in de basis bij Antwerp: "Velen hadden me hier niet verwacht, ikzelf misschien ook niet"
Foto: © photonews

Er werd de voorbije seizoenen naar Pieter Gerkens gekeken als een lapmiddel op verschillende posities. Maar niet door Mark van Bommel. Die zet de middenvelder steevast voor de defensie. Al heel het seizoen is hij daar basisspeler.

Gerkens doet het naast Alhassan Yusuf gewoon heel goed. Zij zorgen ervoor dat de Nederlanders vooraan hun ding kunnen doen. "Ik ben blij dat ik zo veel mag spelen en deel mag uitmaken van deze ploeg", aldus de 27-jarige Gerkens. "Velen hadden me hier niet verwacht, misschien ikzelf ook niet. Maar het werkt wel tussen mij en Yusuf."

"Hij heeft bijzonder veel loopvermogen en ruimt enorm veel op. We lopen de gaten toe voor elkaar. Mijn gekende infiltraties komen er nu nog nauwelijks uit. Yusuf en ik zorgen vooral voor de toevoer en voorin is er toch weelde genoeg."

Met een perfect rapport trekken ze volgende week naar Cercle Brugge. "Dat zijn vaak de lastigste matchen. Op papier lijken ze vaak makkelijker dan ze zijn", aldus Gerkens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties