Drie Brusselse zeges worden sterk beloond, ook Club Brugge en het verrassende STVV zijn vertegenwoordigd

Drie Brusselse zeges worden sterk beloond, ook Club Brugge en het verrassende STVV zijn vertegenwoordigd

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de tweede speeldag ook een tweede team van de week. En de Brusselse clubs zijn sterk vertegenwoordigd.

Doelman

Davy Roef redde eigenhandig twee punten voor KAA Gent nadat hij de penalty van Rob Schoofs in de slotseconden pakte. Gent staat dankzij die twee extra punten samen met Union en STVV mee aan de leiding. 

Ook nog een eervolle vermelding voor Arnaud Bodart (Standard). Dankzij zijn vele reddingen stond Standard bij de rust niet 0-4, maar slechts 0-1 achter. Ook na de rust zorgde Bodart met enkele reddingen dat het slechts 0-1 bleef. 

arnaud bodart

Verdedigers

Jan Vertonghen (Anderlecht) zorgde er mee voor dat paars-wit de nul kon houden tegen Antwerp en hun spits Vincent Janssen mee onschadelijk maakte. Centraal staat naast hem de Portugees Leonardo Da Silva Lopes (Cercle Brugge). Muslic zette Da Silva Lopes daar verrassend en de Portugees deed het verrassend goed. 

Eupen zette een sterke collectieve prestatie neer tegen Racing Genk en ging er verrassend winnen. De Australische international Jason Davidson krijgt zo een plekje op de linksback. Aan de andere kant verving Killian Sardella Louis Patris en hij deed het uitstekend op de rechtsback.  

lopes da silva

Middenveld 

De Brusselse clubs zijn opnieuw sterk vertegenwoordig met Cameron Puertas (Union) en Xavier Mercier (RWDM). Die laatste dirigeerde RWDM naar zijn eerste overwinning in eerste klasse dit seizoen met een assist voor de 1-1. 

Puertas deed het opnieuw uitstekend bij Union. Na zijn goal tegen Anderlecht zorgde hij nu voor de assist van de goal van Eckert. Hans Vanaken was weer wat op zijn oude niveau tegen Westerlo en zorgde voor de assist voor Thiago. 

mercier

Aanvallers

Bij de aanvallers opnieuw een man van RWDM. Mickael Biron zorgde met zijn twee goals voor de zege van RWDM tegen OHL en is nu samen met onder meer Thiago en Eckert een van de topscorers. Antonio Nusa was voor Club Brugge een van de beste mannen op het veld op de linkerflank, maar ontbreekt nog wat efficiëntie. 

En als laatste op de rechterflank is er plaats voor Jarne Steuckers van STVV. Hij maakte de enige goal tegen KV Kortrijk en trekt zijn scorend vermogen van vorig seizoen bij MVV door. En hij blijft dit seizoen ook gewoon bij de Kanaries. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties