Gent en Anderlecht stapje dichter bij toptalent Ajax met verleden bij onder meer Club Brugge

Gent en Anderlecht stapje dichter bij toptalent Ajax met verleden bij onder meer Club Brugge
Foto: © photonews

Stanis Idumbo-Muzambo heeft een verleden bij KAA Gent en Club Brugge, maar speelt dit seizoen bij Ajax Amsterdam. Volgende zomer zou er wel eens een nieuwe wending kunnen volgen, waarbij ook de Belgische ploegen een belangrijk woordje kunnen en willen meepraten.

De Belgische spelmaker Stanis Idumbo Muzambo - geboren in het Franse Melun - is al sinds juli 2021 actief voor Ajax Amsterdam. De Ajacieden plukten hem weg bij KAA Gent, waar hij vier jaar speelde. Daarvoor was hij actief in de jeugd van Club Brugge.

Bij Ajax Amsterdam werd Stanis Idumbo-Muzambo afgelopen zomer overgeheveld naar de B-kern van Jong Ajax. Daarmee speelt hij momenteel in de Keukenkampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse. In elf wedstrijden was hij al goed voor drie doelpunten.

De 18-jarige aanvallende middenvelder wil echter zijn contract niet verlengen bij de Amsterdammers, waardoor hij in principe volgende zomer transfervrij andere oorden mag opzoeken. En dus vanaf januari volledig vrij met iedereen mag spreken. Fabrizio Romano heeft in een tweet laten weten dat de jonge Belg besloten heeft om Ajax te verlaten, op de sociale media verwijderde de speler zowat alles wat met Ajax te maken heeft.

Veel kapers op de kust voor Idumbo Muzambo

Daarmee is een nieuwe stap richting een transfer gezet. De transfergoeroe laat weten dat Tottenham bij de zes ploegen zit die er Idumbo Muzambo graag zouden bijwillen. Ook minstens twee Belgische teams hebben de jongeling al langer dan vandaag op de radar staan: KAA Gent en Anderlecht. De Buffalo's willen hun jeugdproduct graag een nieuwe kans geven, Anderlecht wil onder invloed van Peter Verbeke ook een kans wagen.

De Belgische jeugdinternational bij de U19 heeft nog andere clubs voor het uitkiezen uit andere landen. Tottenham bood hem al een plan aan voor vier seizoenen. Het dossier wordt dus ook opgevolgd door beide teams uit de Jupiler Pro League, die mogelijk snel moeten proberen handelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties