Ook Anderlecht en Beveren in evenwicht

Anderlecht is er thuis niet in geslaagd om afstand te nemen van Beveren. De toekomstige landskampioen speelde slechts 1-1 gelijk in het eigen Constant Van Den Stock Stadion. En daar mocht het nog blij mee zijn, want Beveren kwam twintig minuten voor tijd 0-1 voor.

Beveren begon nogal vreemd aan de wedstrijd : waar het in de andere wedstrijden zo frivool en slecht verdedigend speelde, kwam het vandaag voor de dag met een versterkte achterlinie. Dat rendeerde, want de Ivoriaantjes slaagden er in om Anderlecht goed vast te zetten. Op de counter was men bovendien met momenten gevaarlijk, maar in grote doelkansen resulteerde het uiteindelijk niet. Romaric was nog het dichtst van al bij een doelpunt, maar zijn schot ging hoog over. Anderlecht slaagde er niet in om Copa op de proef te stellen.

Ook na de rust bracht Anderlecht mat voetbal. Beveren bleef het gevaarlijkst en kreeg twintig minuten voor tijd een terechte penalty van de scheidsrechter. Zetterberg begin een duidelijke fout op Kaiper, waarna Badjan de bal voorbij Tristan Peersman kreeg. Anderlecht wist toch nog gelijk te maken via Jestrovic, die een uitstekende voorzet van een opnieuw goed spelende Vanden Borre binnen kopte. Jestrovic is back, maar zijn club een zege bezorgen kon hij niet. De wedstrijd eindigde immers op 1-1.