Is Kompany al van Barça?

Is Kompany al van Barça?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gedurende de laatste weken werden de namen van Vincent Kompany en FC Barcelona vaak in één en dezelfde adem genoemd. Mogen en kunnen we daaruit afleiden dat de Anderlecht-ster al een akkoord heeft bereikt met de club uit Catalonië?

Het begon allemaal in de eerste week van december na een reactie van Kompany's zakenwaarnemer, Jacques Liechtenstein. Hij counterde de berichten dat zijn pupil naar Italië zou gaan door te zeggen dat de enige concrete aanbieding uit de landen aan de Middelandse Zee van Barcelona kwam. Liechtenstein vertelde er wel niet bij wat het aanbod inhield en ook vanuit het Anderlecht-kamp werd het bericht bevestigd noch ontkend.

Een paar dagen geleden was er dan het dubbelinterview in Het Laatste Nieuws met Hugo Broos en Trond Sollied. In het klein stukje dat Kompany ter sprake kwam, was er enkele malen een verwijzing naar de Catalaanse club. Hieronder kunt u de desbetreffende uitspraken lezen:

Sollied: «Jonge spelers moeten de tijd krijgen te groeien. Dat kunnen ze alleen door te knokken voor een plaats die door een betere, meer ervaren speler is ingenomen. Niet door stappen over te slaan.»
Broos: «Voilà. Maar Anderlecht kan zich niet permitteren een toptalent als Kompany niet te gebruiken. Daarom doet hij er goed aan nog een jaar in België te blijven. Hoe zal hij reageren als hij bij Barcelona in de tribune zit? Dan zal blijken hoe ver hij staat in zijn evolutie. Ik zie hem ginds weinig spelen.»

Sollied: «A propos, Hugo: hij gaat naar Manchester United, Keane opvolgen.»
Broos: «No way. (wijst naar beneden) Hij gaat dààrheen, naar het zuiden.»

Ook was er de uitnodiging van Johan Cruyff aan het adres van Vincent Kompany. Kompany mocht begin december meedoen in een liefdadigheidswedstrijd voor Artsen Zonder Grenzen gespeeld in Nou Camp. Het stadion van, jawel, FC Barcelona. Mogen we stellen dat toen de eerste contacten werden gelegd?

De Anderlecht-supporters mogen echter op hun beide oren slapen. Ondanks het feit dat men bij Barça al toegaf dat men interesse heeft voor Kompany, zal het toptalent niet in januari verkassen. Dat heben beide partijen immers al aangegeven. Kompany wil zijn middelbare school afmaken, terwijl de Spaanse grootmacht geen geld heeft om hem nu aan te trekken.

De volgende weken en maanden zal blijken of de grote interesse van Barcelona niets meer is dan de alomgekende wilde transfergeruchten, of dat de Catalaanse topploeg de jonge belg wel degelijk wil aantrekken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties