Hoefkens: 'Ambitie brandt enorm'

Kristof Blomme
| 16 reacties
Hoefkens: 'Ambitie brandt enorm'
Foto: © SC

Zaterdagavond moet Club Brugge de laatste strohalm grijpen om toch nog een gooi te kunnen doen naar de titel. Het Laatste Nieuws had een gesprek met krijger Carl Hoefkens.

Carl Hoefkens is duidelijk over de situatie van blauw-zwart. "Enkel winst is goed genoeg als we nog willen meedoen voor de titel. Er is nog steeds geloof en vertrouwen in de groep, maar vanavond moet het gebeuren."

Club verloor dit seizoen vooral punten in de kleinere matchen. Hoefkens weet wat er komend seizoen moet veranderen willen de Bruggelingen Anderlecht dichter op de hielen zitten. "We hebben een goed voetballende ploeg, maar de mix moet beter. Als het voetballend niet lukt hebben we de fysieke présence niet. Zo hebben we teveel punten laten liggen. Het is de opgave om daaraan te werken, dan hebben we een superploeg. Vroeger was er in elke linie één speler die fysiek het verschil kon maken. Vandaag heb je misschien één speler extra nodig: Gert Verheyen. Bij Anderlecht is Van Damme bijvoorbeeld van onschatbare waarde, de meest onderschatte voetballer van België."

Voor diegenen die dachten dat Hoefkens kwam uitbollen in België toonde hij dit seizoen al meermaals het tegendeel. De centrale verdediger is één van de meest constante factoren in de elf bij Club. "Soms wou ik dat er wat meer van mijn soort op het veld stonden. Mannen om oorlog te maken. Anderzijds heb ik niet het recht om daarop te reageren, mij moeten ze ook niet vragen om een paar man te dribbelen. Ach, ik ben gefrustreerd dat we wellicht geen kampioen worden. Je zou eens moeten voelen hoe die ambitie brandt. Ik moet de komende jaren gewoon kampioen worden met Club Brugge."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties