Reactie Jacobs: "Pas na vijf wedstrijden balans opmaken"

Tomas Taecke
| 156 reacties
Jacobs: "Pas na vijf wedstrijden balans opmaken"
Foto: © SC

Ariël Jacobs verscheen met gemengde gevoelens op de persconferentie na het gelijkspel tegen de Rouches. De coach van Sporting laakte het gebrek aan creativiteit in balbezit maar was toch tevreden over de ingesteldheid van zijn spelers.

Tomas Taecke in Luik

"Een punt op verplaatsing is niet slecht, als je thuis alles kan winnen. Door het puntenverlies tegen Kortrijk blijven we dus achter de feiten aanlopen. Ik ben tevreden over de ingesteldheid van vandaag, die stukken beter was dan de gelaten vertoning tegen Kortrijk vorige week".

"Het uitvoetballen ging vandaag beter, want tegen Kortrijk hebben we dat zelf helemaal niet gedaan. Maar op de helft van de tegenstander brengen we te weinig in balbezit. De balcirculatie en de vloeiende bewegingen zijn er niet. We maken verkeerde keuzes waardoor we telkens balverlies lijden. Dat is de voornaamste reden, naast de prestatie van de tegenstander, waarom we tegen Kortrijk en Standard niet gewonnen hebben".

Jacobs over Suarez: "Als Messi niet top is, draait Barcelona ook niet"

"Onze spitsen spelen vaak op intuïtie, maar wanneer dat wegvalt blijven er weinig mogelijkheden over. Hopelijk wordt dat snel beter. Wat betreft Suarez: hij speelt vrijwel pijnloos maar wordt toch gehinderd. Ik ken hem goed en weet dat dit in zijn hoofd speelt. Je ziet dat de frisheid ontbreekt, doordat hij al drie weken weinig kan trainen om de pijn niet erger te laten worden. Als Messi niet top is, draait Barcelona ook niet. Het is logisch dat we minder goed draaien zonder de beste Suarez".

"Voor de play-offs heb ik gezegd dat we niet na één of twee matchen de balans kunnen opmaken. Pas na tien matchen wordt de rekening gemaakt. De kalender zorgt ervoor dat je pas na vijf matchen kan beginnen rekenen. Ons doel is nog steeds om na die tien wedstrijden bovenaan te staan".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties