Top&Flop Belgen in Engeland en Anderlecht

Belgen in Engeland en Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Belgen in Engeland

Het was weer een topweek voor de Belgen in Engeland. Wel tegenvallend nieuws met de blessures van Kompany en Fellaini, maar sportief gezien speelden de Belgen weer op een grote hoogte. Lukaku scoorde een heerlijk doelpunt, Hazard vond de weg naar de netten ook, Januzaj maakte er bij zijn debuut in de basis zelfs twee - hij heeft een plekje in het team van de week in de Premier League. The Belgians are hot, zoveel is duidelijk. 

Het vierkant van Zulte Waregem

Enkele weken geleden spraken we al over gouden driehoeken, deze keer gaan we een hoekje verder met het briljanten vierkant van Essevee. Kums en Skúlason knapten bijzonder veel werk op voor de verdediging, die zo Batshuayi en Ezekiel al bij al makkelijk uit de problemen konden houden. "De verdediging stond er", aldus D'Haene na de wedstrijd. 

De geredde hachjes

Mazzu en De Boeck zaten mogelijk op de wip voor dit weekend, maar Charleroi (met Kaya) en Waasland-Beveren knoopten aan met de winst en geven zo mooie ademruimte aan hun coaches. Topvoetbal was het zeker niet, maar met het mes tussen de tanden speelden beide teams wel op moed en zelfopoffering. Mooi om zien dat er toch nog wat vechtlust is op de Belgische voetbalvelden.

FLOP

Gewoon (de verdediging van) Anderlecht

18 op 30 staat er op het bilan van Anderlecht na tien speeldagen in de hoogste klasse. Dat is amper een puntje minder dan vorig seizoen, toen Anderlecht uiteindelijk ook kampioen werd, maar toch. Tegen KV Kortrijk schorde het weer op verschillende vlakken. Guillaume Gillet acteerde op een bijzonder zwak niveau, ook centraal achterin rommelde het van alle kanten en de 0-1 nederlaag was al bij al niet onlogisch. Toch had Cyriac meermaals een doelpunt aan de voet, maar keer op keer miste hij het doel. 

Blunderende doelmannen 

Het was me het weekendje van de blunderende doelmannen wel. Copa en Mandanda deden er elk eentje. Zeker de Ivoriaan zit niet goed in zijn vel. Kon hij tegen Zulte Waregem nog verzachtende omstandigheden inroepen, dan was het nu wel een heel duidelijke flater. Zondag kreeg hij nog navolging van Kawashima, die voor een keer terug van Mirakelshima tot Blundershima werd gekatapulteerd. En dan heb je ook nog Kasper - zoon van - Schmeichel. Bekijk zijn blunder HIER.

Domme kaartenpakkers

Je kan geel of rood krijgen voor een fout waar je eens te fel doorgaat of voor een doodschop, maar dit weekend zagen we toch vooral veel domme rode kaarten. Pires flirtte er mee, Lestienne kreeg zijn tweede prent voor een dwaze actie. Toegegeven, hij had misschien niet geel geboekt mogen staan op dat moment, maar in de wetenschap dat je al geel hebt doe je zoiets niet aan de cornervlag van de tegenstander. Over de kaarten van Ghomsi en Kanu kunnen we zo mogelijk nog korter zijn: gewoon dom.

Ongeluksvogel van de week: Jordan Remacle

Jordan Remacle heeft gewoon brute pech. Van minuut 1 kreeg hij het hard te verduren op het voetbalveld, maar uiteindelijk ging hij er uit na een niet eens zo gevaarlijk duel. De balans is hard: 8 à 10 weken buiten strijd met een zware enkelblessure. Ook Benito Raman viel snel uit, hopelijk valt het bij hem wat beter mee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties