Reactie Mitrovic is klaar voor eindsprint: "Anderlecht is helemaal terug"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Mitrovic is klaar voor eindsprint: "Anderlecht is helemaal terug"
Foto: © Photonews

Aleksandar Mitrovic reageerde vanavond met de voeten. De aanvaller van RSC Anderlecht kreeg de voorbije dagen bakken kritiek over zich heen na de gemiste strafschop in de Cristal Arena van KRC Genk. "Maar dat is nu eenmaal jullie job", tilt hij niet zwaar aan de woorden.

Cédric De Volder in Anderlecht

Aleksandar Mitrovic deed het Astridpark een tiental minuten voor affluiten helemaal ontploffen. De Serviër nam de voorzet van Anthony Vanden Borre rustig aan en liet Eiji Kawashima geen kans. Een antwoord op de kritiek na de gemiste strafschop van vorige week bij KRC Genk? "Ik krijg altijd kritiek als ik niet heb gescoord. Ik weet eigenlijk ook niet waarom. Het is jullie job om zo'n zaken te schrijven, hé. En ik moet enkel scoren." (lacht)

"Ik ben dan ook enorm tevreden dat mijn doelpunt voor de drie punten zorgt", gaat de Serviër verder. "Al geef ik wel toe dat het deugd doet na die gemiste strafschop. Vorige week verloren we daardoor punten, maar nu pakken we de winst. Onze tweede helft was eigenlijk voortreffelijk. Daar moeten we de volgende weken dan ook op voortbouwen."

Hebben nog helemaal niets in handen

De eerste helft was dan weer volledig voor de Rouches. Hoe zette Besnik Hasi zijn troepen op scherp voor de tweede periode? "De coach heeft natuurlijk op ons ingepraat. Maar dat doet hij altijd, hoor. Iedereen was er bij de rust van overtuigd dat de strijd nog niet verloren was. We kwamen dan ook uit de kleedkamer en hebben Standard pijn gedaan."

De landskampioen knokt zich op die manier opnieuw in de titelrace. Nochtans werd paars-wit de voorbije maanden al een keer of drie afgeschreven. "Anderlecht is helemaal terug", knipoogt Mitrovic. "Net daarom is deze overwinning zo belangrijk. Maar uiteindelijk hebben we nog niets in handen. We moeten de komende vier wedstrijden als finales zien. En dan lukt het wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties