Gillet bekent: "We hebben schrik gehad"

Gillet bekent: "We hebben schrik gehad"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet mocht nog een halfuurtje opdraven tegen Zulte Waregem. De middenvelder legde er zijn hoofd voor en sleepte de overwinning mee uit de brand. De routinier beseft dat hij dicht bij zijn vierde titel staat.

Johan Walckiers in Waregem

Bij de 0-2 van Massimo Bruno veerde heel de bank recht en de vuisten werden gebald. "Ik was op de hoogte van de stand in Genk-Club Brugge en wist dus dat we een serieuze zaak aan het doen waren", lachte Gillet. "De bank explodeerde echt. We wisten dat bij 0-2 het nog moeilijk zou worden om ons die match uit handen te laten geven."

Toch was het nog bibberen en beven. "We hebben schrik gehad", knikt Gillet. "Zulte Waregem wierp alles in de aanval. Er stonden soms vier of zelfs vijf aanvallers vooraan. En als je dan die own goal slikt, is het toch alle hens aan dek."

Alles aan doen

"Die eerste helft liep alles vlot. Zelfs ballen die we gewoon wegwerkten om weg te zijn, belandden in de juiste voet. We konden aanvallen naar hartelust en daar hebben we de basis gelegd. We hadden niet gedacht dat we tot de laatste match nog in de running gingen zijn, maar nu gaan we er alles aan doen. Het zou verschrikkelijk zijn om het nu nog uit handen te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties