WK-dagboek 13: Belgen nemen Rio de Janeiro over

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
WK-dagboek 13: Belgen nemen Rio de Janeiro over
Foto: © SC

Rio de Janeiro is dan wel een droombestemming voor velen, maar ondertussen kleurt het toch ook een beetje Belgisch. De doortocht van de fans van de Rode Duivels bleef niet onopgemerkt, maar ook de Brazilianen lieten van zich horen.

Cédric De Volder in Rio de Janeiro

Wat doet een mens die door de straten van Rio de Janeiro wandelt in de uren van een voetbalwedstrijd? Juist, die persoon trekt naar Copacabana. En dat was ook exact wat ondergetekende deed. Op het legendarische strand warmden enkele landgenoten zich ondertussen al op voor de partij tussen België en Rusland. De sfeer was opperbest, de caiperinha's extra koel.

Maar ook die andere legendarische plaats in Rio de Janeiro kleurde enkele uren zwart-geel-rood. Het blijft onwezenlijk dat de Rode Duivels de eer hebben gehad om Maracanã te bezoeken. En wanneer een slordige 70.000 fans - grotendeels Brazilianen welsiwaar - uit volle borst 'Belgica' beginnen te scanderen, is het hek volledig van de dam.

Maar weet je wanneer het feest echt compleet was? In minuut 88: Divock Origi, 1-0. Het doelpunt van de jonge aanvaller van Lille OSC was dan ook meteen het sein voor het Belgische vak om compleet uit de bol te gaan. Al moeten we toegeven: de sfeer was daarvoor eventjes gezakt. De schwung was er in de tweede helft niet alleen bij het team, maar ook bij de fans eventjes uit.

's Avonds volgden we de troep Belgische fans dan maar richting centrum. En ja hoor, het feestje werd verdergezet op Copacabana. De plaatselijke barretjes werden eventjes omgedoopt tot typische volkscafé's. En de Brazilianen? Geef die mensen een strand, twee palen en een bal en ze trekken er zich niets meer van aan...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties