Het zit in de familie: tien (Belgische) voetballende broers

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Het zit in de familie: tien (Belgische) voetballende broers
Foto: © Photonews

Een succesvolle voetbalcarrière is het resultaat van hard werk en een portie aangeboren talent. En talent, dat zit in de familie. Dat verklaart ook waarom er zoveel voetballende broers rondlopen op onze velden.

Hazard

De bekendste voetballende broers zijn wellicht Thorgan, Eden en Kylian. Ook de jongste Hazard probeert in de voetsporen van zijn broers te treden. Ethan is actief in de jeugdacademie van Tubize. 

Lukaku

Nog twee fameuze broers zijn natuurlijk Romelu en Jordan. Beide jongens hebben het hart op de tong en een verleden bij Anderlecht. Ze werden ook al eens samen opgeroepen voor de nationale ploeg.

Batshuayi en Leya Iseka

Aan hun namen zou je het niet meteen zeggen, maar het zijn wel degelijk broers. Michy Batshuayi maakte vorig seizoen het mooie weer bij Standard, Aaron Leya Iseka moet een van de toekomstige sterren van Anderlecht worden.

Benteke

Bij Zulte-Waregem hebben ze goede ervaringen met broers van. Ze haalden afgelopen zomer niet alleen Kylian Hazard, maar ook Jonathan Benteke binnen. Broer van Christian uiteraard.

Monteyne

Ze speelden in het verleden nog samen bij Germinal Beershot: Martijn en Pieter-Jan Monteyne. De oudste is nog steeds op het hoogste niveau aan de slag. Hij speelt tegenwoordig bij Moeskroen-Péruwelz. Martijn stak de landsgrenzen over en komt uit voor Roda JC.

Wils

Twee broers die elkaar regelmatig tegenkomen op een voetbalveld zijn Thomas en Stef Wils. De jongste speelt bij Lierse. De acht jaar oudere Stef speelt bij een concurrent in de degradatiestrijd: Cercle Brugge.

Ekangamene

Charni Ekangamene versierde in 2010 een transfer van Antwerp naar Manchester United. Afgelopen zomer slaagde Zulte-Waregem erin hem binnen te halen. Broer Jordy speelt in de jeugd van KRC Genk, Thierry is aan de slag bij Waasland-Beveren.

Kompany

Vincent Kompany heeft ook een voetballende broer. François is al enkele jaren aan de slag in tweede klasse. Dit seizoen komt hij uit voor Seraing United.

Vanaken

Hans Vanaken was vorig seizoen dé grote revelatie in de Jupiler Pro League. Voordien zat hij samen met zijn broer bij Lommel United. Sam Vanaken is nog altijd actief bij de Limburgers. Ook vader Vital was overigens profvoetballer.

Musonda

Een van de grootste Belgische aanstormende talenten is Charly Jr. Musonda. De belofte van Chelsea is niet alleen de zoon van oud-Anderlecht-speler Charles. Hij is ook de broer van Lamisha, vorig jaar nog in loondienst bij KV Mechelen, en Tika, die ook in de Chelsea Academy speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties