De vrouwelijke momenten van uw redacteur: van Zweden tot Zwolle

De vrouwelijke momenten van uw redacteur: van Zweden tot Zwolle
Foto: © SC

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun drie momenten van het afgelopen jaar. Hier volgen de (vrouwelijke) momenten van Aernout Van Lindt.

In het leven moet je keuzes maken. Na een deeltje 2012 en een volledig 2013 diende ook de voorbije jaargang bij Voetbalkrant.com zich heel interessant aan. Inclusief een WK zelfs, wow.

Maar er moest natuurlijk ook iemand op het thuisfront blijven om alles wat niet met de Rode Duivels te maken had te coveren. Ja, ik was het die u een liveverslag aanbood om 3 uur 's nachts van dat zalig potje voetbal tussen Ivoorkust en Japan. Bony! Gervinho! Geen live-momenten uit Brazilië, dus hou ik het vrouwelijk.

Moment 1: Rode Duivels hot in Zweden

Met een touch natuurlijk. Wie foto's in vrouwenkleren had verwacht, komt ook in 2015 bedrogen uit. In aanloop naar het WK mocht ik een weekje naar Zweden, om er de Rode Duivels te volgen in hun voorbereiding.

Tot een ontmoeting met de geblesseerde held Zlatan kwam het niet en verder werd er vooral gelachen door een niet-nader genoemde collega met mijn poging tot sushi eten met - het moet gezegd - lamentabele stokjes.

Maar het grappigste moment was toen er na een training van de Rode Duivels in het mythische Olympische Stadion van Stockholm een vrouwenmatch tussen Alta en Djurgarden op het programma stond. 2-2 werd het in dat leuk potje voetbal, maar vooral de manier waarop de speelsters zich in alle bochten wrongen om toch nog snel op de foto te gaan met onze Rode Duivels ...

Moment 2: Zwolle

"Ze gaan lopen, ze gaan lopen", aldus Rik De Saedeleer in 1985 tijdens Nederland - België. Niet minder was het machtsvertoon van onze Red Flames in de slotfase in en tegen Nederland. 

De KBVB zette een actie op en plots waren er meer dan 500 Belgische supporters in Nederland om onze dames aan te vuren tegen 7000 Nederlandse supporters. De 1-1 was een prachtig staaltje collectiviteit. En dat tegen - zo bleek later - een WK-ganger.

Miedema - maakster van de 1-0 - is trouwens een speelster waar we op dat WK in Canada mogelijk veel van gaan horen, voor de Red Flames is het EK 2017 in ... Nederland het grote doel. 

Moment 3: Vrouwen en kinderen eerst

En dan was er nog een rustige zondagnamiddag in oktober, tijdens Standard - Zulte Waregem. Beide teams zaten op dat moment in opperste crisis, de manier waarop ze er mee omgingen heel divers.

Ik probeer enkel het positieve te onthouden, onder het motto (zie ook linksonder de foto): pessimism = weakness, optimism = power. Want toen de - altijd vurige - fans van Standard hun tribune verlieten om vervolgens in de familietribune terug op te duiken ... was het toch even bibberen en beven voor velen.

Niet voor het eerst overigens, want uit de momenten van collega Sander De Graeve kan u ook de bestorming van de perszaal onthouden. Die kan u hier nog eens opnieuw lezen ... En dan te beseffen dat de - ook altijd vurige - fans van de dames van Standard ondertussen een eigen fanclub hebben (Les Rouchettes) en niets te klagen hebben: zij staan op kop in (het laatste seizoen van) de BeNe League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties