Allijns waarschuwt: "Nieuwe audit zal er niet lichter op worden"

Allijns waarschuwt: "Nieuwe audit zal er niet lichter op worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zopas zijn de vergaderingen bij de KBVB afgelopen. De bestuursleden sijpelden een voor een naar buiten, Marc Coucke en Joseph Allijns wilden graag een korte reactie geven. Dit was wat ze te zeggen hadden over de zaak.

"We hebben gepraat over de kern van de zaak, en dat is een goede zaak", aldus Coucke tegen onze reporter ter plaatse. "Het ging over de feiten. We hebben drie beslissingen genomen naar de toekomst die belangrijk zijn."

Coucke zelf wilde de "verrassing voor ons niet bederven", maar Joseph Allijns van Kortrijk liet wel in zijn kaarten kijken: "Er komt een interne audit op basis van de huidige. En die zal getoetst worden aan een externe."

De Keersmaecker blijft aan

Allijns en Coucke gaan die audit reguleren, samen met twee mannen van de Waalse vleugel. Bovendien krijgen de vier managers (Bob Madou & co) binnen de voetbalbond een regulator: Gérard Linard; vertegenwoordiger van de Waalse tak van de KBVB.

De Keersmaecker blijft aan als voorzitter: "Er is ook geen vertrouwensstemming geweest omtrent de voorzitter", aldus Allijns. "We hebben in deze veranderingen vertrouwen." (JW)

Op dit moment zit onze reporter in het bondsgebouw van de Houba De Strooperlaan te luisteren naar een persconferentie. Hij komt dus later met nog meer nieuws over deze zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties