Analyse Efficiëntie is niet de enige achilleshiel bij Anderlecht

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 32 reacties
Efficiëntie is niet de enige achilleshiel bij Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Efficiëntie. Dat was het codewoord waar het tijdens de nederlagen in Jan Breydel en de Ghelamco Arena aan ontbrak bij Anderlecht. Toch schuilt ook achterin - meer bepaald op de vleugels - een probleem bij de Brusselaars.

De centrale tandem Deschacht-Mbemba vond de jongste weken weer zijn Champions League-ritme terug. Op Gent weerde het Congolese beton alles en iedereen af. De vice-aanvoerder verdedigde vanuit zijn vertrouwde zetel en koos de momenten om mee op te rukken te gepasten tijde uit.

Het niveau waarop Deschacht en Mbemba donderdag acteerden, stond in schril contrast met de buren links en rechts van het centrumduo. Fabrice N'Sakala mag met zijn bevallige Lara dan wel stabiliteit hebben gevonden, op het veld stond de Parijzenaar te bibberen op zijn benen. In die mate dat hij op het uur door Besnik Hasi uit zijn lijden werd verlost.

De problemen op de rechterkant ogen nóg groter. Vanden Borre liet op het veld van Brugge Ruud Vormer ongedekt de 2-1 scoren en deed dat in de Arteveldestad nog eens over met Renato Neto. Zes punten die Anderlecht door de neus zag geboord.

Schrijnend genoeg heeft Hasi weinig alternatieven voor handen. Op links kan de Brusselse T1 Frank Acheampong een rij achteruit schuiven, maar met de beperkte keuze aan linksvoetige flankaanvallers laat hij de Ghanees liever een rijtje hoger staan.

Hetzelfde geldt aan de andere kant waar Andy Najar in PO1 zijn offensieve impulsen terugvond en Maxime Colin al vaker door de mand viel. Wil Anderlecht zijn waterkansje op een nieuwe titel behouden, moet het bidden dat het defensief geblunder in de resterende vijf duels niet langer wordt afgestraft. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties