Niet Vanhaezebrouck, niet Mazzu; Preud'homme is Trainer van het Jaar

Timothy Collard
Timothy Collard
| 61 reacties
Niet Vanhaezebrouck, niet Mazzu; Preud'homme is Trainer van het Jaar
Foto: © photonews

Michel Preud'homme kroonde zich vandaag tot Trainer van het Jaar in de Jupiler Pro League. De coach van Club Brugge kreeg de meeste stemmen van de profvoetballers uit de hoogste afdeling.

Preud’homme leidde Club Brugge eerder dit seizoen naar de eindzege in de beker en bereikte ook de kwartfinales van de Europa League. Blauw-zwart leek lange tijd op weg naar de titel, maar werd afgelopen weekend zo goed als helemaal uitgeteld voor het kampioenschap.

De profvoetballers uit eerste klasse stemden hoe dan ook massaal voor Preud’homme, die als winnaar uit de bus kwam met 822 punten. Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) eindigde tweede en haalde 692 punten, Felice Mazzu (Charleroi) werd derde met 539 punten.

Nummer twee voor Preud'homme

Voor Preud’homme is het overigens de tweede keer dat hij de prijs in de wacht sleept. In 2008, toen hij kampioen werd met Standard, veroverde hij zijn eerste trofee van Trainer van het Jaar.

Preud'homme was alvast tevreden met de prijs. "Dit doet altijd deugd, zeker als je door de spelers gekozen wordt. Er was dit jaar veel concurrentie, heel veel trainers en ploegen hebben het goed gedaan. Ik wil wel nog benadrukken dat deze bekroning voor de volledige staf is, niet voor een man alleen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties