Dáárom trokken Antwerp en Zulte Waregem al zoveel spelers aan!

Martijn Goethals
| 6 reacties
Dáárom trokken Antwerp en Zulte Waregem al zoveel spelers aan!
Foto: © photonews

Traditioneel start de transferperiode pas op 1 juli maar dat hield een groot deel van de Belgische eerste- en tweedeklassers niet tegen om extra vroeg aan hun huiswerk te beginnen. Spelersmakelaar Gunther Thiebaut verklaart waarom.

Bij Waasland-Beveren verschenen nog voor het ingaan van de officiële transferperiode al vijftien nieuwe gezichten op het appel. Antwerp trok deze week al zijn negende nieuwkomer aan en ook Zulte Waregem doet met acht transfers niet onder.

“Clubs als Waasland-Beveren, Zulte Waregem en Antwerp zijn nu al zo druk in de weer met hun transfers net omdat ze vorig jaar hun huiswerk niet goed in orde hadden”, is Gunther Thiebaut, makelaar bij Soccer and More, duidelijk.

Heel veel spelers zijn einde contract

Toch is er nog een andere verklaring voor het grote aantal vroege transfers. “Er zijn momenteel heel veel spelers einde contract. Dat maakt het onderhandelen stukken simpeler.”

“Als een speler nu te moeilijk doet over een transfer, dan gaat de club meteen over naar een andere, goedkopere speler. Veel spelers spelen dan ook op safe en gaan sneller akkoord om toch zeker te zijn van de transfer”, besluit de makelaar.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties