Opgepast coaches, een interlandreces is ideaal voor een ontslag

Opgepast coaches, een interlandreces is ideaal voor een ontslag
Foto: © photonews

Het interlandreces komt er aan. En dus kijken de coaches maar beter uit naar hoe ze dit weekend presteren. Diverse trainers zouden bij een nieuwe slechte prestatie de laan kunnen worden uitgestuurd.

Een interlandweek is namelijk ideaal voor een ontslag. De logica daarachter is dat een nieuwe trainer - als die al staat te trappelen - een 13-tal dagen krijgt om zich in te werken binnen de club. 

Zo worden in crisistijd geen extra weken verloren, omdat de nieuwe coach de kern nog moet inspecteren. Georges Leekens (Lokeren) en Guido Brepoels (Westerlo) worden genoemd en zagen de spelers al aan het werk.

Het vertrouwen behouden

Deze week werden overal geluiden opgevangen als "We staan als bestuur nog volledig achter de coach". Mooi als die woorden uiteindelijk ook bewaarheid worden.

Maar: hoe vaak zijn die woorden niet nét een teken dat een nieuwe nederlaag een ontslag zou inluiden? Bovendien is het nu aan het bestuur om te gaan kijken waar de mosterd al dan niet pakt.

Niemand wordt gespaard

Zien we maandag een kerkhof van trainers? Het is nog maar de vraag: Bob Peeters ligt enkel op de keien als Lambrecht panikeert, ook de positie van Hasi, Preud'homme en Jankovic lijkt zeker nog sterk genoeg om nog een nederlaag te overleven.

Maar als Harm Van Veldhoven in eigen huis verliest van Kortrijk? Dan steken we onze hand voor hem niet meer in het vuur. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties