Tielemans blijft de meest waardevolle, Meunier beent Defour bij

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 41 reacties
Tielemans blijft de meest waardevolle, Meunier beent Defour bij
Foto: © photonews

Meunier, Kosanovic, Edmilson, Poulain, ... De sterkhouders uit de Jupiler Pro League staan al dagen in de spotlights. Met de wintermercato die eraan komt zal de interesse in hen er niet op verminderen. Maar hoeveel zijn deze sleutelfiguren nu echt waard?

Verschillende factoren als club, positie, leeftijd, duur van een lopen contract, etc. bepalen de marktwaarde van een speler. Een exacte inschatting maken blijft moeilijk, al is het gerenommeerde Transfermarkt.de binnen het Europese voetbal een belangrijke graadmeter.

Volgens de meest recente marktontwikkelingen prijkt Anderlecht-youngster Youri Tielemans met een waarde van 12 miljoen euro op één. Het paars-witte jeugdproduct staat ruim boven Gouden Schoen Dennis Praet (8 miljoen) en patron Steven Defour (7 miljoen).

Thomas Meunier zag zijn prijs intussen eveneens stijgen tot 7 miljoen euro. Eerder deze week raakte nog bekend dat in het contract van de rechtsback een opstapclausule van 6 miljoen is opgenomen.

Wie patron zegt, zegt natuurlijk ook Sven Kums. De metronoom van AA Gent steeg dankzij zijn klinkende prestaties in de Champions League naar 6 miljoen euro. Okaka, Dendoncker en Ezekiel krijgen eenzelfde prijs op het hoofd geplakt.

Milos Kosanovic, die gegeerd is door zowel Anderlecht als Standard, palmt met een waarde van 2,50 miljoen euro de 41ste plek in de JPL in. Dat is wellicht ook het bedrag dat KV Mechelen zal vragen aan de geïnteresseerden die in januari komen aankloppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties