Ziet de Jupiler Pro League er straks hélemaal anders uit? Deze spelers staan allemaal op vertrekken

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Ziet de Jupiler Pro League er straks hélemaal anders uit? Deze spelers staan allemaal op vertrekken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wintermercato staat voor de deur en traditiegetrouw zullen er ook nu heel wat transfers plaatsvinden in januari. De Jupiler Pro League zou er straks hélemaal anders kunnen uitzien, aangezien er enkele belangrijke spelers op vertrekken staan bij hun club. Een overzicht.

AA Gent

Nicklas Pedersen kreeg te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De Deen heeft geen toekomst meer bij de landskampioen. Voorts zou het ook kunnen dat Yaya Soumahoro de deur bij de Buffalo’s achter zich dichttrekt. En de sterkhouders? Die blijven.

Club Brugge

Blauw-zwart zou de uitleenbeurt van Sinan Bolat vervroegd willen stopzetten. Voor het overige blijven alle sterkhouders, tenzij er een monsterbod op hen wordt uitgebracht. Bij Victor Vazquez kan dat bijvoorbeeld het geval zijn.

RSC Anderlecht

Mogelijk stalt paars-wit talent Andy Kawaya bij een andere Belgische. Verder is het uitkijken of Guillaume Gillet blijft of niet. Hij kan rekenen op flink wat buitenlandse interesse, maar is in de zomer een vrije speler.

KRC Genk

Pieter Gerkens, Tornike Okriashvili en Luka Zarandia zouden weg mogen. Voorts is de kans bestaande dat Genk Siebe Schrijvers ergens op huurbasis naartoe stuurt.

Sporting Charleroi

Dieumerci Ndongala bleef de Zebra’s afgelopen zomer nog trouw, maar de kans is reëel dat hij straks toch zijn koffers pakt.

KV Kortrijk

Benoit Poulain kan rekenen op interesse van KV Oostende, Club Brugge en AA Gent. Of trekt de verdediger naar het buitenland? Het is afwachten.

KV Mechelen

Colin Coosemans zit al een heel seizoen op de bank en mogelijk trekt de goalie straks ook zijn conclusies. Er was afgelopen zomer nog interesse vanuit Nederland. Milos Kosanovic is echter de meest gewilde Kakker. Anderlecht, Standard én Ajax hengelen naar de verdediger.

KV Oostende

Bryan Willems, Niels De Schutter, Niels Coussement, Mathieu Cornet, Bjorn Ruytinx, Elimane Coulibaly en Ante Blazevic zijn in principe allemaal jongens die straks mogen vertrekken.

Moeskroen-Péruwelz

Heel wat spelers bij de fusieclub. Wellicht zullen er tijdens de winterstop jongens vertrekken. Enkele zomeraanwinsten konden nog niet overtuigen, waardoor hun toekomst in Moeskroen niet zeker is.

OH Leuven

Bij OH Leuven lijkt iedereen zich te mogen bewijzen aan de nieuwe trainer Emilio Ferrera. Het is voorlopig niet helemaal duidelijk of er spelers zijn die écht weg moeten.

Sporting Lokeren

Op Daknam is het uitkijken naar wat er zal gebeuren met de zomeraanwinsten die zich tot dusver nog niet konden doorzetten: Filip Starzynski en Mohammad Ghadir. En blijven Besart Abdurahimi en Arthur bij Lokeren?

Standard

Faysel Kasmi en Ahmed El Messaoudi zoeken in januari zo goed als zeker andere oorden op omdat ze niet genoeg aan spelen toekomen. Voorts moet er ook een oplossing komen voor Julien De Sart en Mohamed Yattara. En blijft Yohann Thuram?

STVV

Edmilson Junior is hot op de transfermarkt. Verschillende eersteklassers hengelen naar de Braziliaanse Belg. Hij zal hoe dan ook moeilijk te houden zijn.

Waasland-Beveren

Stijn Vreven werkt bij Waasland-Beveren met een vrij kleine groep en hij gebruikt de meeste spelers geregeld. Er worden dan ook niet meteen verschuivingen verwacht.

KVC Westerlo

Net als bij OH Leuven, mogen de spelers zich ook hier bewijzen aan de nieuwe trainer: Bob Peeters. In januari volgt er wellicht een evaluatie en zal er bekeken worden of er spelers overbodig zijn.

Zulte Waregem

Bruno Godeau kan en mag nog steeds weg, al deed hij het de voorbije weken niet slecht. Door enkele blessures stond hij plots weer in de ploeg. Sebastiaan Brebels wordt mogelijk uitgeleend, om wat minuten te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties