Piepjonge Vanaken maakte destijds al indruk: "Er waren twijfels rond hem, maar wij wisten wel beter"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Piepjonge Vanaken maakte destijds al indruk: "Er waren twijfels rond hem, maar wij wisten wel beter"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hans Vanaken is na het vertrek van Victor Vazquez meer dan ooit één van de spelbepalende figuren bij Club Brugge. "En dat is geen verrassing", zegt zijn voormalige ploegmakker Bart Goossens in een gesprek met Voetbalkrant.com

Goossens speelde een jaar samen met Vanaken, en was meteen verkocht. “In mijn eerste jaar bij Lommel speelde ik samen met Hans. Ik zag toen al dat het een jongen met veel mogelijkheden en een enorm potentieel was. Iedere week zat er wel een scout uit eerste klasse in de tribune voor hem.”

“En toch… Er waren altijd maar weer twijfels rond hem. De mensen vroegen zich af of hij wel snel genoeg was om het te maken op het hoogste niveau. Dat was eigenlijk best bizar.”

"Wat hij op die leeftijd soms al liet zien, was fantastisch"

Bart Goossens

Maar bij Lommel geloofden ze in hun goudhaantje. “De spelers en de trainers van Lommel – die hem iedere dag op training bezig zagen – wisten wel beter. Wat hij op die leeftijd soms al liet zien, was fantastisch.”

“Het verwondert me dan ook niet dat Hans het zover heeft kunnen schoppen en dat hij het vandaag de dag zó goed doet bij Club Brugge. Eerlijk: dat is voor mij geen verrassing”, besluit Goossens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties