Ongelooflijke partij in Ecuador met 45(!) doelpunten levert geen record op

Maarten Pottie
| 3 reacties

Driehonderd supporters verzamelden in het Ciudad de Pelileo stadion in Ecuador. Groot was hun verbazing toen ze niet minder dan 45 doelpunten zagen in deze wedstrijd uit de derde klasse.

Pelileo Sporting Club begon aan de partij als favoriet tegen de rivalen van Indi Native, maar dat ze 24 doelpunten zouden maken in de eerste helft en nog eens 20 na de pauze, dat had niemand verwacht. De stand na 90 minuten was een verbazingwekkende 44-1.

Tien van de elf startende spelers van Pelileo wisten een doelpuntje mee te pikken. Grote slokop was flankspeler Ronny Medina, hij scoorde 18 goals. Ondanks de verbluffende eindstand, was het niet genoeg om in het Guinness Book of World Records te geraken.

Madagascar doet beter

Het record staat sinds 2002 op naam van Adema en Emyrne. Het duel tussen de twee ploegen uit Madagascar speelden 149-0, al werd elk doelpunt gemaakt door het verliezende team. Ze maakten 149 owngoals uit protest tegen de scheidsrechter.

Een samenvatting van de wedstrijd, inclusief de typische Spaanse commentaar, kunt u hieronder bekijken. Opgelet, het laden kan enkele momenten duren.