Preud'homme dacht na over job van bondscoach, maar legt uit waarom hij niet bij de Rode Duivels aan de slag ging

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties
Preud'homme dacht na over job van bondscoach, maar legt uit waarom hij niet bij de Rode Duivels aan de slag ging
Foto: © Photonews

De Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde met Roberto Martinez een nieuwe bondscoach aan. Een buitenlander en dus niet Michel Preud'homme, die door sommige collega-trainers al naar voor werd geschoven als zijnde de ideale bondscoach.

“Ik heb mijn kandidatuur nooit opgestuurd naar de Belgische Voetbalbond, dat is duidelijk. Ik ben niet iemand die zichzelf naar voor zal schuiven, maar ik wilde mijn land indien nodig wel helpen, natuurlijk”, aldus de oefenmeester van blauw-zwart.

"De geruchten over een duobaan zetten mij aan tot nadenken" - Michel Preud'homme

Wat Preud’homme daarmee precies wil zeggen? Dat legde hij meteen zelf uit. “Het is niet zo dat ik afgeleid was door die geruchten, ik was gefocust op mijn werk bij Club Brugge. Maar in mijn vrije tijd zette het mij wel aan tot nadenken.”

“Ik heb mezelf de vraag gesteld of ik een duobaan zou overwegen en op papier zag die combinatie er eigenlijk wel goed uit. Maar dan dacht ik verder na en kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk niet realistisch is.”

"Twee jobs combineren? Niet realistisch"

Michel Preud'homme

Preud’homme geniet duidelijk van zijn nieuwe rol op Jan Breydel en stond dan ook niet te springen om twee stressvolle jobs te combineren. “Ik heb door mijn rol bij Club eindelijk wat meer vrije tijd, dus het zou niet logisch zijn mocht ik er nu plots de taak van bondscoach bijnemen, hé.”

“De competitie en de Champions League zullen al druk genoeg met zich meebrengen. Op een moment dat het hier dan rustiger is, naar de nationale ploeg trekken waar er nog meer druk is, zou dan ook niet houdbaar zijn", besluit de coach van de landskampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties