Oude gloriën Bart Van Zundert: "Derby Antwerp-Beerschot was geweldig, maar Mechelen was plezantste periode"

Maxim Cleemput
| 0 reacties
Bart Van Zundert: "Derby Antwerp-Beerschot was geweldig, maar Mechelen was plezantste periode"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week is Bart Van Zundert aan de beurt: ex-speler van zowel Antwerp en Beerschot, maar toch vooral bekend van bij KV Mechelen.

Beginnen deed Bart Van Zundert in de jeugd bij Germinal Ekeren, maar na de fusie met Beerschot mochten alleen de besten blijven. “Ik speelde toen onder meer met Bram Verbist en Kristof Snelders.” Later schoof hij door naar het eerste elftal en werd hij prof. “Het was een droom om bij de Ratten te mogen spelen. Het eerste seizoen mocht ik meteen een match of 25 spelen en was mijn carrière gelanceerd”, aldus de Antwerpenaar.

Antwerpse derby

Hij speelde er de derby tegen Antwerp, een uniek moment: “Als Antwerpenaar die match mogen spelen, was fantastisch. Het was de eerste derby in jaren en alle ogen van het Belgische voetbal waren op ons gericht.” Dat ze die match dan ook nog eens met 1-2 wonnen, maakte het plaatje compleet. “Toen we terug op het Kiel kwamen, was dat daar echt een volksfeest.”

KV Mechelen was de plezantste periode uit mijn loopbaan

Daarna ging de rechtsachter via Geel naar KV Mechelen. “Dat was de plezantste periode uit mijn loopbaan. We wonnen er de titel in derde klasse en dwongen twee jaar later de promotie naar de hoogste klasse af.” Uiteraard was KVM een stap terug, maar dat deed hij zeer bewust. Hij zat trouwens in een ploeg met heel wat grote namen: “Met Patrick Goots, Bert Dhondt, Jan Verlinden en Tom Peeters hadden we een fantastische ploeg.” Ook met de supporters klikte het al snel, Van Zundert werd na zijn eerste halfjaar al meteen uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler.

Basis voor succes

“Die bekercampagne in 2006/2007? Daar legden we de basis voor de latere promotie. Doordat we enkele eersteklassers konden uitschakelen - GBA en Zulte Waregem - groeide het vertrouwen in de ploeg. We stonden halverwege de competitie vierde of vijfde en het was door de successen in de beker dat we ook in de competitie sterker werden.” Uiteindelijk sneuvelde Malinwa in de kwartfinale tegen AA Gent.

Nog voor de promotie een feit was, tekende de verdediger bij Zulte Waregem. Een keuze die hij zich wel beklaagd heeft. “. Achteraf gezien heb ik wel spijt gehad van mijn keuze op dat moment, ik voelde mij enorm goed bij KV. Als ik het nu opnieuw zou kunnen doen, had ik het anders gedaan.” Toch is er een logische verklaring voor zijn keuze: “Het was op dat moment misschien wel mijn laatste kans om een stap hogerop te zetten. We stonden vierde met Mechelen en de promotie was dus nog ver af.”

Na twee jaar Zulte en een uitleenbeurt aan Dender, trok Van Zundert naar Antwerp. Hij kreeg er ondanks zijn Beerschot-verleden een warm welkom. “Er werd totaal geen punt gemaakt van mijn Beerschot-verleden. Ik had ook al wat omzwervingen gemaakt bij andere clubs. Je wordt wel wat strenger beoordeeld op je prestaties, maar dat was geen probleem.” De keuze voor Antwerp was om familiale redenen. “Ik kon terug in het Antwerpse gaan wonen. Ik ben blij dat ik als Antwerpenaar op de Bosuil mocht spelen. Jammer genoeg lukte het ons niet om terug te keren naar eerste nationale!”

Ik ben blij dat ik als Antwerpenaar op de Bosuil mocht spelen

Vandaag de dag combineert hij twee zaken: werken als bootman bij Brabo en het runnen van zijn eigen bedrijf Waterman, een ruitenwasserij. Daarnaast speelt hij nog bij KVK Brecht. Een druk leven dus: “Ik ben zeker niet in het zogenaamde zwarte gat gevallen. Mijn ouders hebben mij vroeger altijd verwittigd dat er ook een leven bestaat naast het voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties