Top&Flop De Marie-Louise van de JPL: op de woeste baren met Club, Anderlecht, Gent, Standard, Benson en Oostende
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties

Club Brugge, Anderlecht, Gent, Standard, Benson en Oostende in onze top & flop

De Marie-Louise van de JPL: op de woeste baren met Club, Anderlecht, Gent, Standard, Benson en Oostende
Foto: © photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalcompetitie en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Blauw-zwart danst

Michel Preud’homme maakte gewaagde keuzes. Hij zette de jonge doelman Horvath onder de lat en die keepte – op een monumentale blunder na – een degelijke match. Touba deed de harten sneller slaan op linksachter, ook Simons werd naar de bank verwezen.

Het leverde op, want blauw-zwart speelde een degelijk tot goede partij op bezoek bij Charleroi en ging er met de drie punten vandoor. Het heeft zo vertrouwen getankt voor de wedstrijd tegen Anderlecht volgende week. De 2000 enthousiastelingen worden er dan 26000.

De Belgische Kust danst

Yves Vanderhaeghe maakte gewaagde keuzes. Hij zette de jonge aanvaller DImata een keertje op de bank en plots kreeg Oostende kans op kans. Vreemd, want ook de spits was dit seizoen al meermaals belangrijk.

Maar toch: het rendeerde. Door geklungel achterin ook wel, maar de drie punten pakken tegen AA Gent is een mooie bonus in de strijd om plek 4 tegen Charleroi. Of komt ook de derde plaats plots nog in het vizier?

Benson danst

Fred Vanderbiest maakte de voorbije weken gewaagde keuzes. In play-off 2 koos hij ervoor om enkele spelers kansen te geven die ze nog niet kregen. Tahiri, Kasmi & co? Ze doen het meer dan goed, het rendeert voor Lierke Plezierke.

Zelfs Europees voetbal lijkt plots nog mogelijk op het Lisp. Met dank toch alweer aan een dartele flankspeler: Manuel Benson. Waar die heen trekt na de zomermercato? Joost mag het weten, maar het zal niet 1B zijn.

FLOP

Anderlecht wankelt

Aan de coach zal het misschien wel gelegen hebben, want René Weiler stuurde zijn troepen al snel aan om de voorsprong te verdedigen. Als counterploeg in eigen huis tegen Zulte Waregem? Tijden zijn veranderd.

Maar: “Traditie wint geen titels”. De uitspraak die Weiler in donkere tijden op Waasland-Beveren bijna de kop kostte (of leek te kosten), blijkt nu visionair. Zondag een vierde (of vijfde?) goede match van het seizoen en de titel kan binnen zijn. Of op de counter winnen met 0-1 is ook voldoende.

Gent kopje-onder

Aan de coach zal het niet gelegen hebben, want Hein Vanhaezebrouck wilde echt nog wel volop meestrijden bovenin om de prijzen. Minstens derde en misschien luis in de pels bij Anderlecht en Club Brugge.

Maar wat zijn spelers lieten zien in de Versluys-Arena verdient meer dan een negatieve vermelding. Gershon en Mitrovic waren er de voorbije maanden opnieuw helemaal doorgekomen, maar lieten nu blunder na blunder optekenen. Comedy Capers, en Marc Coucke hoefde niet eens te tweeten.

Standard gezonken naar de bodem

Het ligt al lang niet meer aan de trainer, want wat de Luikenaars de voorbije maanden op de voetbalmat brengen is huilen met de pet op. Niemand lijkt er zin in te hebben, niemand lijkt iets te kunnen.

Deze zomer wordt het de zoveelste Tabula Rasa op rij, probeer dan als supporter maar eens achter je team te blijven staan. Iedereen die vorig jaar een truitje mét naam kocht, mag dat vermoedelijk opnieuw doen volgend seizoen. Wie schiet er nog over?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties