Sven Kums legt uit waarom hij Anderlecht boven AA Gent verkoos

Redactie
| 17 reacties
Sven Kums legt uit waarom hij Anderlecht boven AA Gent verkoos
Foto: © Photonews

Sven Kums (29) zette onlangs zijn handtekening onder een contract bij RSC Anderlecht. De middenvelder kon ook terug naar KAA Gent, maar verkoos een terugkeer naar de club waar hij werd opgeleid boven de club waarmee hij successen boekte.

Toch was een terugkeer naar Gent niet makkelijker geweest. “Neen. Bij Gent won ik alles wat er te winnen valt: de titel, de Gouden Schoen, prestaties in de Champions League... De verwachtingen zouden enorm geweest zijn", zegt Kums in Het Nieuwsblad. "Terwijl Anderlecht pure nostalgie was. Ik zag Hein (Vanhaezebrouck, nvdr.) achteraf nog en hij was wel ontgoocheld, maar begreep het ook."

"Mijn band met Anderlecht is er altijd geweest. Ik speelde hier van mijn vijfde tot mijn 18de, was ballenjongen tegen Manchester United, mijn pa - Ludo - was hier jeugdtrainer en deed scouting, Herman Van Holsbeeck was op mijn trouw en vorig jaar was er zelfs even het plan om mijn huis in Dilbeek ter beschikking te stellen van Anderlecht om er een speler onder te brengen. Gelukkig kwam dat er nooit van, want nu wonen we er zelf in.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties