Drie redenen waarom KV Kortrijk plan B beter vergeet en het contract van Glen De Boeck zo snel mogelijk verlengt

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Drie redenen waarom KV Kortrijk plan B beter vergeet en het contract van Glen De Boeck zo snel mogelijk verlengt
Foto: © photonews

Play-off 1 of niet, het is voor KV Kortrijk van levensbelang dat de onderhandelingen met Glen De Boeck de goeie richting uitgaan. Zijn rol in het recente succes van de Kerels is op geen enkele manier te onderschatten.

De Boeck wil zijn contract verlengen, maar dan moet er aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Een hoger salaris, de samenstelling van de spelerskern, garanties over een beter oefenveld,... En ze zijn er nog niet uit, want met Adnan Custovic is er zelfs sprake van een plan B. Toch maar voorzichtig zijn, KVK.

Beste transfer van het seizoen

Kortrijk heeft zonder twijfel de grootste comeback van het seizoen gemaakt en lang moet je niet zoek naar het keerpunt. Dat luistert naar de naam Glen De Boeck. Hij trof een degradatiekandidaat aan op de vijftiende plaats en maakte er een ploeg van die tot op de laatste speeldag meedoet voor PO1.

Sinds zijn aankomst heeft Glen De Boeck voorlopig negentien wedstrijden aan het roer gestaan: twaalf keer gewonnen, zes keer verloren en één keer gelijk. Verblindend contrast met Anastasiou, die in vijftien wedstrijden amper drie keer kon winnen.

Polyvalentie

De Boeck ziet kwaliteiten en potentieel in zijn spelers die klaarblijkelijk niemand anders ziet. "Ik denk dat er geen vier spelers meer op dezelfde plaats staan als onder de vorige trainer", bekende hij zelf onlangs toen hij te gast was op Extra Time.

Voorbeeldjes: Kristof D'Haene speelt tegenwoordig op linksback en lijkt wel onuitputbaar. Yevhen Makarenko is vorige zomer gekocht als verdediger, maar blinkt uit als middenvelder. Teddy Chevalier stond vooral bekend als targetspits en is momenteel de topschutter als rechtermiddenvelder. Zo kan je wel nog even doorgaan, allemaal de verdienste van het oog van de nieuwe coach.

Duidelijke ambitie

De 'eisen' voor een contractverlenging zijn ook volledig binnen de grenzen. Een loonsverhoging? Dat zal wel zijn na zo'n knalseizoen onder zijn bewind. Een beter veld? Iedereen die het veld in het Guldensporenstadion in zijn huidige staat gezien heeft, zal het daar volmondig mee eens zijn.

En voornamelijk: zekerheid over de spelerskern. De fundering is gelegd en volgend seizoen hoeft De Boeck geen put te dichten alvorens zijn huis erop te bouwen. Met deze ploeg en trainer is Kortrijk volgend seizoen zonder twijfel opnieuw kandidaat voor PO1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties