Top&Flop Autoritair Club Brugge, zwierig Essevee, muur Bolat en Anderlecht op karakter versus refs, Eupen, Moeskroen en triestige matchen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties
Autoritair Club Brugge, zwierig Essevee, muur Bolat en Anderlecht op karakter versus refs, Eupen, Moeskroen en triestige matchen
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

9 op 9 

Autoritair. Zo kunnen we de start van Club Brugge in de Jupiler Pro League noemen en niet anders. Ook tegen KV Kortrijk was er van een echte wedstrijd eigenlijk nooit echt sprake. Met Danjuma als de nieuwe man die indruk maakte voor blauw-zwart. Hij zorgt er meteen voor dat we binnen enkele maanden mogelijk niet meer gaan spreken over Limbombé.

Ook RSC Anderlecht zit aan 9 op 9, al was het voetbal in Charleroi al minder dan op speeldagen 1 en 2. Dimata en Santini blijven de doelpunten (11 samen nu al) onder elkaar verdelen, de rest van de ploeg zorgde op karakter en met knokvoetbal voor de volle buit.

Sinan Bolat

Maar ook bij Cercle Brugge staat de organisatie als een huis, met een scoreloze puntendeling in Luik en een 5 op 9 tot gevolg. Toch is Sinan Bolat - en met hem de rest van Antwerp - koning in de Jupiler Pro League.

7 op 9 met maar twee gescoorde doelpunten, maar dus met dank aan drie achtereenvolgende clean sheets. Als de efficiëntie (38 schoten, 1 doelpunt de laatste twee matchen) nog wat omhoog gaat bij The Great Old, dan mogen we nog veel verwachten van stamnummer 1 dit seizoen. 

Zulte Waregem

Bij AA Gent hebben ze met David een nieuw goudhaantje te strikken die voor de eerste driepunter van het seizoen zorgde voor de Buffalo's, maar ons viel toch vooral Zulte Waregem op. Daar heeft Francky Dury er meteen opnieuw een geheel van gemaakt.

Met Buffel in een glansrol (2 doelpunten, 37 jaar), de eerste clean sheet voor de jarige Bossut (33 jaar), en verder ook de doorslaggevende ervaring van De fauw (37 jaar) en Marcq (amper 29) versus de branie en het talent van spelers als Faik of Bongonda. Het klikt, 5 op 9 is zelfs een vrij karige beloning voor het geleverde spel tot nog toe.

FLOP

0 op 9

De manier waarop Eupen en Moeskroen zich dit seizoen al lieten ringeloren langs alle kanten doet niet meteen het beste vermoeden voor wat we van beide clubs uit het Zuiden van het land nog mogen gaan verwachten. 

Genieten deden we nog niet, tenzij van de tegenstanders soms. Het zal beter moeten of voor een van beide teams zal het een bijzonder pijnlijk seizoen gaan worden. Een geluk? Ook bij pakweg Sporting Lokeren, Waasland-Beveren en vooral KV Kortrijk lijkt het nog nergens naar voorlopig.

Refs op drift

Speeldag 3 en daar is de eerste vlammende kritiek op de arbitrage alweer. In Oostende probeerden ze zich kalm te houden na enkele warrige fases met Visser in een hoofdrol, maar echt tevreden waren ze allerminst.

En bij Charleroi mogen ze dan wel vooral bedenkelijk kijken naar hun doelman Mandanda, ook hier was de arbitrage het helemaal kwijt. De zeven gele kaarten lijken van de match een ordinaire schoppartij te hebben gemaakt, maar het was vooral Dierick die wild in het rond schopte.

Geeuw

STVV bracht ons voor de derde keer op rij dit seizoen niet meteen een match om echt naar uit te kijken, maar pakte wel al zijn derde punt van de jaargang. Ook van Standard - Cercle Brugge werden we allerminst vrolijk.

En er waren nog wel een paar wedstrijden waar we meer van hadden verwacht. We zijn speeldag 3, iedereen zou moeten blaken van zin en doorzettingsvermogen, maar er is al het nodige slabakken bij klaarblijkelijk. Zo kan het een lang en grijs seizoen worden voor teams als STVV en Cercle.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties