Vanaken kan zijn selectie amper geloven: "Kijk naar al dat talent"

Vanaken kan zijn selectie amper geloven: "Kijk naar al dat talent"
Foto: © photonews

Maar liefst vier nieuwe Rode Duivels kregen een selectie van bondscoach Roberto Martinez. Daarbij ook Hans Vanaken. Zijn eerste selectie kwam er na jaren wachten dan toch, de middenvelder reageerde overgelukkig.

Dat hij met Club Brugge net Zulte Waregem had ingeblikt met 2-5, hielp uiteraard, maar Vanaken stond te blinken in de mixed zone. Hij had op de selectie gehoopt, maar nu ze er is, beseft hij pas in wat voor een team hij zal zitten. "Als je die namen in de selectie ziet, al dat talent, dan regeert er nu nog wat ongeloof dat ik erbij ben."

“Als je weet dat er enkele spelers geblesseerd zijn en je prestaties zijn goed, dan besef je dat de kans er is. Het is niet zo dat ik er fel mee bezig was. Ik ga mijn uiterste best doen om goed te presteren." Vanaken zal proberen aanpikken bij het niveau van de derde beste op het laatste WK. "Ik zal snel merken hoe hoog het niveau ligt, maar ik ben ervan overtuigd dat ik goed opgevangen zal worden."

Ongeloof dat ik erbij ben

Tegen Zulte Waregem maakte Hans Vanaken door het in hem gestelde vertrouwen alvast meteen de nodige indruk: "Dat ik niet scoorde? Dat is jammer, maar Buffel en Faik haalden eens een bal van mij van de lijn. Het belangrijkste zijn ook gewoon de drie punten."

"Het had op een bepaald moment 0-6 moeten zijn en dan was de match sowieso gespeeld, nu werd het nog even een beetje spannend. Misschien waren we niet scherp genoeg in dat laatste kwartier, dat is iets om mee te nemen naar de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties