Charleroi is niet alleen, ook vijf andere JPL-clubs maken volop werk van een nieuw stadion
Hermès Van Damme
| 37 reacties

Standard, Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, en Kortrijk willen een nieuw stadion

Charleroi is niet alleen, ook vijf andere JPL-clubs maken volop werk van een nieuw stadion
Foto: © photonews

Sporting Charleroi is van plan een nieuw voetbalstadion, goed voor 20.000 zitjes, te bouwen. Maar de Zebra's zijn niet alleen in de Jupiler Pro League.

Ook Club Brugge, Standard, Anderlecht, Antwerp en KV Kortrijk zijn volop bezig met hun stadionplannen, meldt La Dernière Heure. De ene club kiest voor een nieuw project, de andere voor een renovatie. Een overzicht.

Club Brugge

De landskampioen denkt aan een nieuwe voetbaltempel met 40.000 plaatsen. Door de vertraging plakt er nog geen datum op de realisatie.

Standard

De Rouches willen Sclessin uitbreiden naar circa 30.000 plaatsen, door het stadion volledig toe te maken en ook een nieuwe esplanade te bouwen. Het project moet 70 miljoen euro kosten.

Anderlecht

Marc Coucke benadrukte al snel dat hij een nieuw stadion wil neerzetten. De locatie moet bij de Brusselaars nog bepaald worden.

Antwerp

De Great Old is de Bosuil al volop aan het omtoveren. Tegen 2024 wil Antwerp zijn vernieuwde voetbaltempel met 23.000 plaatsen gerealiseerd zien.

Kortrijk

KVK bereikte een overeenkomst voor de bouw van een nieuw stadion me 15.000 zitjes, dat kan uitgebreid worden naar 20.000. De club wil de werken tegen 2022 afronden. Kostenplaatje: 50 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties