Voormalig goalgetter uit 1A hangt schoenen aan de haak door aanslepende blessure: "Toen wist ik diep vanbinnen al dat het einde verhaal was"
Sam Suttels
Sam Suttels
| 0 reacties

Frédéric Gounongbe zet op 30-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière

Voormalig goalgetter uit 1A hangt schoenen aan de haak door aanslepende blessure: "Toen wist ik diep vanbinnen al dat het einde verhaal was"
Foto: © Photonews

Frédéric Gounongbe kwam relatief laat piepen op het hoogste niveau. Daar speelde hij zich in de kijker bij Westerlo. Het leverde hem een mooie transfer op naar Cardiff, dat toen nog uitkwam in de Engelse Championship.

Frédéric Gounongbe heeft een punt gezet achter zijn carrière en zal niet meer terugkomen op die beslissing. De aanvaller zag zichzelf genoodzaakt tot die beslissing na onophoudelijk blessureleed. Hij deed zijn relaas in Sport Voetbalmagazine: "In november 2016 liep ik een scheur in mijn ligamenten op. Tot op vandaag ondervind ik nog steeds last, en dat na twee operaties."

Het betekende op dat moment evenwel nog geen definitief einde. "Enkele maanden later kon ik terug spelen, tot het in december 2017 plots weer verergerde. Toen wist ik diep vanbinnen al dat het einde verhaal was, al heeft het mij een jaar gekost om het effectief toe te kunnen geven."

Beter nu stoppen en niet wanneer ik niet meer kan lopen

De aanvaller uit Benin gaf te kennen dat een bepaald element hem geholpen heeft om de pagina volledig te kunnen omslaan. "De clubdokter zei me op voorhand dat de minste terugval fataal kan zijn bij dit soort blessures. Ik opteer er dus voor om nu te stoppen en niet over een paar jaar, wanneer ik misschien niet meer kan lopen."

Gounongbe begeleidt nu spelers in het Spaanse Alicante. Zijn doel is om hen te leren omgaan met geld en bezit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties