Treurige en hoopvolle toptrainers, Antwerpse ontgoocheling en 'Not so good Kompany'
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties

Treurige en hoopvolle trainers, Antwerpse ontgoocheling en 'Not so good Kompany'

Treurige en hoopvolle toptrainers, Antwerpse ontgoocheling en 'Not so good Kompany'
Foto: © AVL

Ook in het seizoen 2018 - 2019 stonden we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week voor de laatste keer een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Ivan Leko Bruges Army

Club Brugge heeft de titel niet gepakt, maar met een tweede plaats én een goed Europees avontuur heeft het wel een prima seizoen gedraaid. In de play-offs waren ze het enige team dat het Genk moeilijk maakte.

De fans maakten bovendien ook opnieuw heel wat indruk, inclusief spandoeken en gezangen voor hun geliefde coach Ivan Leko. Hij verlaat Jan Breydel meer dan waarschijnlijk na twee prima jaren, waarin blauw-zwart het heel erg goed heeft gedaan. 

Jess we can

Heeft Jess Thorup voor de tweede keer zijn vege lijf gered bij KAA Gent door een goed reeksje neer te zetten? Op het einde van de reguliere competitie zorgde hij met 12 op 12 voor play-off 1, nu hielden ze met een knap einde Anderlecht af.

In de onderlinge wedstrijd tegen paars-wit was duidelijk dat Gent voetballend dichter aanleunde bij de top-4 dan een (alweer) zwak Anderlecht. Kan en mag Thorup bouwen richting volgend seizoen? Harten heeft hij gestolen. 

Kerels en Zebra's

De finale van play-off 2 wordt er eentje tussen KV Kortrijk en Charleroi. Beide teams tankten alvast het nodige vertrouwen in de laatste wedstrijd in aanloop naar die bewuste finalewedstrijden.

Het voetbal onder Vanderhaeghe en Mazzu is leuk om zien, dat kan woensdag nog een leuke pot voetbal opleveren. Antwerp is nog niet klaar met de winnaar.

FLOP

Great old missers

Al heeft Antwerp dat ook wel een beetje aan zichzelf te danken. Op Jan Breydel had het kansen genoeg om een driepunter te pakken en zo een Europese barragewedstrijd te vermijden, maar dotten van kansen werden gemist.

De ingevallen Bolingi bewees eens te meer dat hij toch wel wat is weggedeemsterd. Het wordt nog alle hens aan dek, voor de traditie zou het mooi zijn dat stamnummer 1 nog eens Europa in mag natuurlijk wel.

Opgevoede fans?

Om de haverklap wordt er gewaarschuwd voor provocaties, tegen vuurpijlen, tegen homofobe en andere gezangen. Steeds vaker worden er (zware) boetes uitgeschreven. En nog lijken sommigen echt hardleers te blijven. 

Die van Antwerp riepen weer onfrisse dingen naar Vormer en co, die van Genk en Standard daagden elkaar na het laatste fluitsignaal uit - inclusief vuurpijlen. De clubs zien een deel van hun transferbudget alweer afgeroomd. 

In not so good Kompany

Vincent Kompany is geen dommerik, dus hij zal wel intelligent genoeg zijn om te weten waar hij aan begint bij RSC Anderlecht. Toch wilde paars-wit in de Ghelamco Arena nog eens kristalhelder duidelijk maken hoe diep de malaise is.

Een bal juist raken? Het is voor zoveel spelers zo moeilijk geworden deze jaargang. Kompany heeft als speler sowieso al zijn plaats in de lamlendige verdediging en ook in de andere linies zal hij versterkingen nodig hebben. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties