Analisten zien in Mazzu een goede trainer van Genk: "Eerste die 3-4-3 van Vanhaezebrouck wist te ontregelen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 23 reacties
Analisten zien in Mazzu een goede trainer van Genk: "Eerste die 3-4-3 van Vanhaezebrouck wist te ontregelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu is de topkandidaat om de nieuwe trainer van KRC Genk te worden en volgens verschillende media zal hij dit weekend nog officieel worden voorgesteld. Analisten Alexandre Teklak en Karel Geraerts denken dat Mazzu een juiste keuze zou zijn voor de Limburgers.

"Het is een trainer die al een paar seizoenen aanklopt bij de absolute top van België", stak Teklak van wal bij Het Laatste Nieuws. "Hij is aan het einde gekomen van een cyclus bij Charleroi en dit is de nieuwe uitdaging die hij zoekt. Charleroi was niet langer in staat om zijn ambities te voeden."

De grote troef van Mazzu is volgens Teklak het vermogen om zijn tegenstanders te analyseren. "De eerste trainer die erin slaagde om het 3-4-3 van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent te ontregelen was Felice Mazzu. Dat hij zich zo goed kan aanpassen aan de tegenstanders kan aardig van pas komen in de Champions League."

Karel Geraerts heeft nog twee seizoenen onder Mazzu gespeeld bij de Carolo's en is nu aan de slag als analist voor Eleven Sports. "In mijn periode was hij ook iemand die altijd uitging van eigen sterkte. Hij speelde bij wijze van spreken liever met vier spitsen dan met twee controlerende middenvelders."

Taalbarrière

Ten slotte is er nog de taalbarrière, maar dat is volgens Geraerts geen issue. "Met mij praatte hij zelfs Nederlands, dus wat dat betreft, zie ik echt het probleem niet", besloot de voormalige middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties