Is Gent benadeeld door Europese uitmatch voor topper in Jan Breydel? Clement reageert gevat: "Toen hebben ze ook niet geklaagd"

Is Gent benadeeld door Europese uitmatch voor topper in Jan Breydel? Clement reageert gevat: "Toen hebben ze ook niet geklaagd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ontvangt zondag in Jan Breydel AA Gent. Blauw-zwart speelde al op dinsdag in de Champions League en heeft zo wat meer recuperatie gehad dan de Buffalo's, die bovendien ook nog vast zaten met hun vliegtuig in Oekraïne. Philippe Clement heeft ook zo zijn mening over de zaak.

Om te beginnen: een tripje naar Oleksandria maken vlak voor een moeilijke verplaatsing naar Jan Breydel? Dat is voor AA Gent zéker geen cadeau. Donderdagavond naar huis vliegen was onmogelijk, door een crash met een ander vliegtuig konden de Buffalo's bovendien ook vrijdagochtend niet vertrekken zoals voorzien.

Geen makkelijke situatie, want op zondag is er al de klepper tussen Club Brugge en KAA Gent om 14.30 uur. Op die manier heeft Gent sowieso al geen 72 uur recuperatie gehad, maar door het extra oponthoud is het zeker problematisch geworden.

In volle titelstrijd in 2014-2015 heeft Gent ook niet geklaagd ...

"Leuk zijn zo'n zaken niet, maar we volgen de situatie in Oekraïne niet op. We zijn bezig met onze eigen voorbereiding op de wedstrijd", klonk het op de persconferentie van Club Brugge bij monde van Philippe Clement

"Andere ploegen zijn ook niet bezig met ons schema. Toen we tegen Genk moesten spelen hadden we ook een verplaatsing tegen Linz achter de rug en hadden de Limburgers een hele week voorbereiding. Iedereen moet naar zichzelf kijken. Het hoort bij Europees spelen. In 2014-2015 speelden we heel veel wedstrijden tot diep in de Europa League en toen heeft Gent ook niet geklaagd in volle titelstrijd ..."

Mission impossible

"Dan is er nu ook weinig reden tot klagen. Met het aantal wedstrijden in België is het mission impossible om de kalender nog anders in te delen en rekening te houden met ploegen die Europees spelen om niet tegen elkaar te spelen na een Europese wedstrijd."

Ter informatie: de Kalendercommissie had tijdens de eerste zes speeldagen geen topwedstrijden gepland, zodat iedereen zijn voorrondewedstrijden zo goed en kwaad als kon mocht afwerken om de Europese kansen te vrijwaren. Dat doortrekken tot eind december is uiteraard onmogelijk, want dan is de hele heenronde al achter de rug.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties