LIVE corona: België gaat in lockdown, alle wedstrijden en sportevenementen afgelast

Redactie
| 213 reacties
LIVE corona: België gaat in lockdown, alle wedstrijden en sportevenementen afgelast

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het coronavirus heeft al bij tal van sporten roet in het eten gegooid en de kalender omgegooid. In België bleven maatregelen lang uit, maar ook nu moet ons land eraan geloven. Volg hier ons LIVE overzicht.

Dit nieuwsbericht wordt automatisch over 60 seconden vernieuwd.

12 maart:

08u00 Als het aan Joseph Allijns, de voorzitter van KV Kortrijk, ligt, dan wordt de laatste speeldag van de reguliere competitie nog afgewerkt en worden er geen play-offs gespeeld. 

11u20 OFFICIEEL: Mededeling van de KBVB:

- Profvoetbal (promotiefinale en speeldag 30) achter gesloten deuren.
- Bekerfinale wordt uitgesteld
- Geen jeugd- en amateurvoetbal

11u36: Analist Eddy Snelders reageert bij Voetbalkrant.com dat hij het een logische beslissing vindt van de KBVB. Lees HIER zijn volledige reactie.

11u37: Leuven kan niet rekenen op zijn twaalfde man in de promotiefinale tegen Beerschot. De Kielse Ratten konden dat vorige week wel. In het Kiel zou de match op een groot scherm worden uitgezonden. Dat evenement zal met grote waarschijnlijkheid niet doorgaan.

13u05: De fans van OHL vinden dat de promotiefinale moet worden uitgesteld, net zoals de bekerfinale. (lees meer)

13u10: Geen amateur- en jeugdvoetbal meer tot 31 maart.

15u30: De return van de promotiefinale zal niet worden gespeeld op zaterdag 14 maart.

17u00: Geen voetbal op de Freethiel. De burgemeester van Beveren heeft beslist dat de wedstrijd tussen Waasland-Beveren en KAA Gent niet kan doorgaan.

18u25: Beerschot gaat niet akkoord met de beslissing om de terugwedstrijd van de promotiefinale voor onbepaalde tijd uit te stellen en wil ten laatste dinsdag spelen.

23u06: de Belgische overheid heeft beslist om in lockdown te gaan. Alle wedstrijden worden afgelast.

11 maart:

De Pro League heeft aangekondigd dat het de adviezen van gezondheidsinstanties en overheden op de voet opvolgt, maar dat alle wedstrijden voorlopig zullen doorgaan, mét publiek.

De invloed op de binnenlandse competitie blijft uit, maar tast wel het programma van de Rode Duivels aan. Eind maart zou de nationale ploeg naar Qatar trekken voor een toernooi met Zwitserland en Portugal, maar Qatar heeft het toernooi afgeblazen. De oefenstage van de Rode Duivels in het Midden-Oosten gaat dus niet door. Er wordt gezocht naar een alternatief.

Anderlecht heeft alle media-activiteiten van deze week afgelast. Geen perspraatje dus met Frank Vercauteren in de aanloop naar de match tegen STVV.

De enige ploeg die echt met maatregelen komt is voorlopig landskampioen Racing Genk. Fans zijn welkom in de Luminus Arena voor de match tegen KV Mechelen maar worden verzocht om onmiddellijk naar hun plekje in het stadion te gaan. Er wordt binnen geen eten en drinken verkocht, daarbuiten wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties