Voor anderhalve kilometer de bus op... In Tweede Amateur wordt het volgend seizoen realiteit
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Buscombi voor Mechelse derby's in Tweede Amateur

Voor anderhalve kilometer de bus op... In Tweede Amateur wordt het volgend seizoen realiteit
Foto: © photonews

Wie volgend seizoen een wedstrijd tussen RC Mechelen en de beloften van KV Mechelen wil bijwonen zal dat met de bus moeten doen, ondanks dat de twee stadions slechts anderhalve kilometer van elkaar liggen. De politie heeft immers een combiregeling opgelegd.

De Mechelse politie beschouwt de wedstrijd als een risicomatch en beperkt dan ook het aantal bussen. Racing mag er 22 inleggen richting de buur, KV slechts tien voor de terugmatch. 

Voor Malinwa gelden tijdens de derby tegen Racing dezelfde maatregelen als bij wedstrijden tegen pakweg R. Antwerp FC, RSC Anderlecht, Club Brugge, R. Standard de Liège en Beerschot.

In tweede amateurklasse bestempelt de lokale politie ook de wedstrijden van Racing tegen Lyra-Lierse, Sporting Hasselt, Turnhout en de beloften van Beerschot als risicowedstrijden. Wie voor de bus kiest, moet vooraf een ticket kopen, want tijdens de wedstrijden zelf blijven de loketten dicht.

Tijdens thuiswedstrijden is er in de omgeving van de voetbalstadions een perimeter van kracht, telkens vijf uur voor en na de match. Supporters met een stadionverbod zijn niet welkom. Bij KV Mechelen zijn er dat 27, bij Racing 22.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties