Rondje oefenduels: Genk overtuigt, STVV stunt en Antwerp en Gent verliezen

Joachim Vandecauter
| 3 reacties

Eind juli begint een nieuw seizoen van de Jupiler Pro League en de eersteklassers zijn volop aan de voorbereiding bezig. Zaterdagnamiddag stonden verschillende oefenpartijen op het programma.

KRC Genk oefende tegen OH Leuven. Het werd een ruime overwinning voor de Limburgers. Fadera opende de score en Hrosovsky verdubbelde nog voor de rust de score. Na de rust werd er nog 2 maal een half uur gespeeld. Oyen maakte er 3-0 van en Bonsu Baah legde in de laatste helft de 4-0-eindstand vast.

KAA Gent oefende in Zeeland tegen Lokomotiv Zagreb. Watanabe opende de score, maar net voor de rust kwamen de Kroaten langszij. In de toegevoegde tijd won Zagreb alsnog. Zo verloor Gent met 1-2.

Ook Charleroi ging de boot in. Tegen Eupen verloor het met 0-4. De doelpunten kwamen van Davidson, Ndri, Nuhu en Youndje.

STVV mocht dan weer oefenen tegen PSV. Het werd een knappe zege voor de Kanaries. Bocat opende de score, maar na de rust maakte El Ghazi gelijk. Nhali bezorgde in het diepe slot STVV de zege.

Antwerp oefende zaterdagmiddag 2 keer 60 minuten tegen AEK Athene. De 1e partij werd in het slot met 0-1 door Athene gewonnen en ook de 2e partij was voor Athene. Deze keer werd het 0-2.

KV Mechelen won tegen SK Beveren. Schoofs opende de score en Lauberbach verdubbelde meteen. Zo stond Mechelen snel 0-2 voor. Na een uur spelen maakte Lauberbach zijn 2e goal van de namiddag. 0-3 was ook de eindstand.

Ook KV Kortrijk oefende. Tegen RKC Waalwijk bleef het 0-0.