Meer details over Delaney, de nieuwste transfer van Anderlecht: speciale constructie

Meer details over Delaney, de nieuwste transfer van Anderlecht: speciale constructie
Foto: Photonews

Thomas Delaney wordt de nieuwe middenvelder van Anderlecht. Jesper Fredberg doet goeie zaakjes, maar sommigen stellen zich wel vragen over waar het geld vandaan komt. Wel, de Deen is creatief aan het werk voor de laatste inkomende transfers.

Delaney heeft nog een contract tot 2025 bij Sevilla, maar wordt dit seizoen gehuurd voor een schappelijke prijs. Er is wel al een akkoord om hem volgend jaar voor twee seizoenen extra vast te leggen. Dat betekent dat zijn transfer dit jaar nog niet ingeboekt moet worden en de balans uitgaande en inkomende transfers nog steeds positief is op de jaarrekening.

Naar wat we horen is het trouwens nog niet de laatste transfer. Bij Anderlecht denken ze dat Tudor Mendel binnen afzienbare tijd al klaar zal zijn voor het grote werk, maar er wordt wel nog gekeken naar een extra winger. 

In het systeem dat Anderlecht tegen Westerlo speelde, stond Alexis Flips eigenlijk als linksbuiten, maar nam Sardella de hele flank voor zijn rekening telkens Flips centraal ging spelen. Francis Amuzu zou nog kunnen vertrekken, maar momenteel voldoet er niemand aan de verwachtingen van Anderlecht qua transferprijs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties