Halfweg het seizoen: rots van Anderlecht, nog heel wat Brusselaars en ook Gentse helden

Halfweg het seizoen: rots van Anderlecht, nog heel wat Brusselaars en ook Gentse helden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn halfweg de competitie. Tijd om dus even het bilan op te maken. En dan komen we uiteraard uit bij Union, Anderlecht, Gent en Cercle Brugge - met één uitstapje buiten play-off 1 ook. Het team van de heenronde voor u samengesteld.

Elke week gunnen we u op maandag een kijkje in onze breinen als we ons team van de week opstellen. Na vijftien speeldagen distilleren we uit die teams van de week een team van 'All Stars' van de heenronde. Het hoeft niet te verbazen dat daarbij vooral spelers van de topploegen uit het klassement zijn opgenomen.

Doelman: de bevestiging van Warleson

Arnaud Bodart heeft er eigenhandig voor gezorgd dat Standard nog tussen de mensen staat momenteel, terwijl ook Jean Butez op bepaalde momenten leuke reddingen uit zijn handschoenen toverde - ook in de Champions League, al is dat voor ons team niet van waarde. 

We kiezen echter voor Warleson, die met Cercle Brugge heel goed aan het seizoen is begonnen. Het team scoorde amper achttien keer en staat toch knap vierde, dan heb je ook zeker een goede doelman. De Braziliaan is helemaal aan het bevestigen en pakt steevast uit met degelijke prestaties. Zeven clean sheets, daarop kan je verder bouwen.

Verdediging: een rots en Gentse verrassingen

Wie een maand of vier geleden had voorspeld dat we met Tsuyoshi Watanabe en Archie Brown twee zomeraanwinsten van KAA Gent in ons dreamteam zouden zetten? Die zou ons misschien wel gek hebben verklaard, al mocht het wel voor die prijs - beiden hebben samen zo'n zeven miljoen euro gekost.

Maar beiden doen het ondertussen heel goed bij de Buffalo's. Zeker Brown is een revelatie, die zowel offensief als defensief knappe dingen laat zien en eigenlijk de hele linkerflank voor zijn rekening neemt. En ook Watanabe heeft een stapje hogerop gezet, zoveel is duidelijk. 

Waar we ook niet naast kunnen? De rots die Jan Vertonghen heet. Waar Toby Alderweireld vorig jaar dé man was voor Antwerp lijkt het nu de 36-jarige Rode Duivel van paars-wit te zijn die echt voor het verschil zorgt. Als er wat kwaliteit voor hem staat, kan de ervaren Belg zich opwerpen als een absolute leider.

Op de rechterflank kiezen we voor Daniel Munoz, die met alweer vijf doelpunten topschutter is bij Genk en zo Hugo Siquet nipt uit ons team houdt. De rest van Genk draait met horten en stoten, maar de rechterflankverdediger blijft het goed doen.

Middenveld: revanche van bankzitters

Vorig seizoen kregen Cameron Puertas en Théo Leoni nauwelijks kansen, al mochten ze hier en daar wel invallen bij respectievelijk Union SG en Anderlecht. Door het vertrek van een aantal andere spelers mogen ze nu volop spelen en dat doen ze meer dan prima.

Hun nieuwe situatie heeft bij hen iets losgemaakt. Met 11 en 6 assists zijn ze ook op dat gebied bijzonder goed bezig. En eigenlijk mag dat ook gezegd worden van Julien De Sart, die door het vertrek van Vadis Odjidja ook een belangrijkere rol heeft gekregen bij Gent.

Leoni Theo
© photonews

Aanvallers: statistieken zijn van belang

In de aanval moeten we natuurlijk ook kijken naar de statistieken. Momenteel zijn Kevin Denkey en Aboubakary Koita met elk tien doelpunten topschutter in de Jupiler Pro League. Daarmee zijn ze van groot belang voor Cercle Brugge en STVV. De Vereniging staat knap vierde, terwijl ook de Kanaries nog in de buurt van play-off 1 staan. 

En dan is er natuurlijk ook nog Mohamed Amoura, die voor vier miljoen euro van Lugano overkwam naar Union SG. Elke 58 minuten die hij speelde voor de Brusselaars is het raak en verder laat de Algerijnse aanvaller ook met zijn snelheid en techniek monden openvallen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties