Halve finale, maar geen vetpot: Club Brugge verdient sowieso minder dan Antwerp dit seizoen

Halve finale, maar geen vetpot: Club Brugge verdient sowieso minder dan Antwerp dit seizoen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat als eerste Belgische ploeg in 31 jaar in de halve finale van een Europese competitie. Dat legt hen financieel geen windeiren, maar wel veel minder dan de voorbije jaren.

Club Brugge speelde de voorbije vijf seizoenen altijd de groepsfase van de Champions League en mocht zo telkens heel wat geld ontvangen van de UEFA. Vorig seizoen leverde dat nog een recordsom van meer dan 40 miljoen euro op. 

Nu staat Club Brugge dus in de halve finale, maar dan wel van de Conference League. Het speelde dit seizoen al 16 Europese wedstrijden, maar verdiende daar 'slechts' 11,57 miljoen euro mee. Zo'n 30 miljoen euro minder dan vorig seizoen dus. 

Dat zal zich misschien laten voelen in de transfers deze zomer, al betaalde Club wel al vijf miljoen euro voor een nieuwe middenvelder. Daarom moet Club ook in de Belgische competitie nog vol aan de bak om de top twee te halen en zo een ticket voor de Champions League binnen te halen. 

Club verdient minder dan Antwerp bij eindwinst

Want die Champions League levert nog altijd veel meer geld op. Antwerp speelde dit jaar maar zes Europese wedstrijden en pakte slechts 3 op 18, na een stuntzege tegen Barcelona op de laatste speeldag. Toch leverde Antwerp dat zo'n 21,5 miljoen euro op.

Als Club Brugge de finale van de Conference League haalt, verdient het nog eens 2 miljoen euro extra, bij winst komt er nog eens 3 miljoen euro erbij. Zelfs bij eindwinst zou Club dus 5 miljoen euro minder verdienen dan Antwerp dit seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties