Kortrijk te sterk voor Doornik

Philippe Crols
| 3 reacties

KV Kortrijk heeft dinsdag een oefenpot gewonnen van tweedeklasser Doornik. Georges Leekens zag zijn mannen driemaal scoren en Glenn Verbauwhede de netten schoon houden.

Glenn Varbauwhede (foto) kwam wel als eerste doelman in actie. Hij versperde Sebastien Dorizon de weg naar een doelpunt. Vervolgens nam Kortrijk over en er volgden kansen voor Sven Kums en Leon Benko. Beide spelers waren niet succesvol, maar wat later was het wel prijs. Davy De Beule was de doelpuntenmaker. Doornik speelde echter goed mee en kreeg op slag van rust dé kans op de gelijkmaker, maar Dorizon miste voor open doel.

Na tien minuten spelen in de tweede helft verdubbelde KV Kortrijk de voorsprong. Ibou Sawaneh werd foutief gestuit in de zestien en de aanvaller zette de strafschop zelf om. Diezelfde Ibou was tien minuten later opnieuw succesvol. Het bleef uiteindelijk 0-3.

KV Kortrijk speelde met: Verbauwhede, Lahaye, Verbrugghe, Belhocine (46' Lazarevic), Reina (71' Hempte), Cohen (46' Capon), Pavlovic (46' Calvo), Kums, De Beule (70' Soetaers), Ibou, Benko (46' Barbosa, 85' Claeys)