Geeuwende Fabregas ziet Bendtner drie keer scoren

Steurbaut Kersten

Arsenal en Manchester City hebben zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De Deen Nicklas Bendtner en de Ivoriaan Yaya Touré eisten een hoofdrol op.

Marouane Chamakh opende tegen Leyton Orient de score op aangeven van Tomas Rosicky. Daarna was het tijd voor de ‘Grote Nicklas Bendtner-show’. De Deen maakte voor de ogen van een geeuwende Cesc Fabregas, geblesseerd in de tribune drie doelpunten, twee voor de pauze en een strafschop na rust.

Abou Diaby liet tussendoor nog een opgelegde kans liggen, maar zijn landgenoot Gaël Clicy zette in de slotfase toch nog de forfaitcijfers op het scorebord.

Manchester City kende ook weinig problemen met Aston Villa. Yaya Touré profiteerde al na vijf minuten van slecht uitverdedigen bij de bezoekers om de score te openen. De Ivoriaanse ex-speler van Beveren zette nog halfweg de eerste helft ploegmaat Mario Balotelli op weg naar de 2-0.David Silva legde in de tweede helft de 3-0-eindcijfers vast.

In de kwartfinale neemt Arsenal het op tegen Manchester United. Manchester City krijgt met Reading een makkelijkere tegenstander voorgeschoteld.