Beerschot en Antwerp wilden zwart geld

Fabian Morren
| 152 reacties
Beerschot en Antwerp wilden zwart geld
Foto: © SC

Zowel Beerschot als Antwerp waren betrokken in de Panoramareportage van 6 december 2012 over zwart geld in het Belgische voetbal. Beide noodlijdende clubs namen het geboden geld in dank aan. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine.

Een undercoverploeg van de openbare omroep bood zich bij zeven clubs aan als een potentiële investeerder. Men vroeg expliciet om de betalingen in het zwart te kunnen doen en valse facturen uit te schrijven. Zes clubs hapten toe, voor in totaal 600.000 euro. Nochtans werd er bij vermeld dat het om onwettig verkregen geld ging, via illegale downloads en van de porno-industrie.

Twee van die clubs blijken nu Beerschot en Antwerp te zijn. Rik De Veirman verklaarde zich namens Beerschot akkoord. De Veirman is als extern commercieel verantwoordelijke verbonden aan Beerschot. Voorzitter Patrick Vanoppen is op de hoogte van de betrokkenheid van Beerschot. Toch werd De Veirman niet de deur gewezen op het Kiel.

Bij Antwerp voerde Gunter Hofmans de beslissende onderhandelingen met de reportageploeg. Ook hij maakte geen bezwaar tegen het zwarte geld.

Beerschot en Antwerp hebben het sportief zeer moeilijk. Ook op financieel vlak zijn het barre tijden voor de clubs uit Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties